10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNadal pierde 1.200 de puncte

Nadal pierde 1.200 de puncte

Nevoit să renunţe la turneul de mare şlem de la US Open, din cauza accidentării la genunchi, tenismanul spaniol Rafael Nadal va pierde 1.200 de puncte ATP, deoarece a fost finalistul ediţiei de anul trecut

Rafael Nadal este chinuit de accidentări. Tenismanul spaniol (locul 3 ATP) a anunţat pe contul său de Twitter că nu va participa la US Open, turneu care va debuta pe 27 august, deoarece este incomplet refăcut după accidentarea care l-a privat şi de participarea la Jocurile Olimpice de a Londra.
„Trebuie să anunţ că nu mă găsesc într-o condiţie suficientă pentru a juca, astfel că trebuie să renunţ la US Open. Le mulţumesc fanilor din New York, o să îmi fie dor de ei în acest an“, a scris Nadal pe reţeaua de socializare.
Finalist anul trecut la US Open, Rafa va pierde 1.200 de puncte ATP pentru că lipseşte de la ultimul turneu de mare şlem al anului. Este pentru prima dată în ultimii ani când spaniolul nu va participa la puternicul turneu american. Mai exact, din 2003 și până acum, Nadal a participat la toate ediţiile. În 2010 a câştigat această competiţie, iar anul trecut a fost învins în finală de sârbul Novak Djokovic.

Trebuie să se opereze, dar nu vrea

Ibericul suferă de tendinoză, o afecţiune care afectează tendoanele, determinând durere, edem şi, în cele mai multe cazuri, afectarea performanţelor fizice pe termen lung. Potrivit medicului ortoped care îl îngrijeşte pe jucător, „accidentarea este deosebit de gravă pentru orice sportiv întrucât recuperarea este foarte dificilă şi nu ştim dacă va mai putea să atingă performanţele fizice din trecut“. Mai mult decât atât, afecţiunea de care suferă spaniolul este cronică. Problemele lui Nadal sunt agravate şi de seria nesfârşită de accidentări la genunchi, ceea ce face şi mai dificilă recuperarea. O altă opţiune ar fi aceea a unei operaţii de urgenţă, însă timpul de recuperare variază între 6 şi 12 luni, iar membrii staff-ului lui Rafa nu iau încă în calcul o astfel de procedură.
Nadal nu a mai jucat în nici o competiţie după ce a fost eliminat, pe 29 iunie la Wimbledon, de către cehul Rosol (numărul 100 mondial).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS