8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltimul test înainte de preliminarii

Ultimul test înainte de preliminarii

„Tricolorii“ dau piept cu Slovenia, aceasta fiind partida în care Pițurcă trebuie să-și dea seama pe cine va conta la meciurile din preliminariile Campionatului Mondial

Naționala României, condusă de Victor Pițurcă, va disputa, astăzi, de la ora 21.45, pe stadionul „Stozice“ din Ljubljana, ultimul meci de pregătire înaintea startului preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Adversara „tricolorilor“ va fi reprezentativa Sloveniei, un nume de care nu ne leagă amintiri prea plăcute, România ratând o calificare la un turneu final (CM 2002) în urma unui baraj cu această echipă.
„Piți“ a convocat 23 de jucători pentru această întâlnire, iar lotul României este un fel de „mixaj“ între tineri și fotbaliști cu experiență.
A renunțat la o serie de jucători obișnuiți cu tricoul galben al naționalei, Bănel Nicoliță (AS Saint-Etienne), George Florescu (Arsenal Kiev) și Daniel Niculae (FC Kuban Krasnodar), care fie nu traversează o perioadă foarte bună din punct de vedere al formei sportive, fie au probleme medicale. Este greu de ghicit un prim-unsprezece cu care naționala noastră va intra în teren astăzi, mai ales că mulți dintre cei care au ajuns la lot nu au început campionatele în care evoluează și nu sunt la parametri maximi din punct de vedere fizic.
Adversara României de astăzi nu trebuie privită de sus, având în componența sa câțiva jucători care evoluează la echipe precum Chievo Verona, Inter Milano, FC Koln sau PSV Eindhoven.

Pițurcă: S-ar putea ca echipa din acest meci să joace în preliminariile CM 2014

Pițurcă a declarat că echipa de start din această întâlnire s-ar putea să devină una standard pentru preliminariile CM 2014 sau să fie folosită cel puțin în primul meci de calificare, cel cu Estonia. „Sper ca testul cu Slovenia să fie edificator, dar lucrurile se schimbă tot timpul la naţională, situaţia depinde de multe lucruri şi e bine să ai mai mulţi jucători în vizor. S-ar putea ca echipa folosită cu Slovenia să înceapă şi meciul cu Estonia. M-am gândit şi la echipa de start, ce rezerve să introduc. În funcţie de evoluţie mă voi decide pentru meciul cu Estonia“, a afirmat selecţionerul. „Meciul cu Estonia este extrem de important. Din păcate, nu toţi jucătorii sunt în formă maximă, unii au probleme la cluburi, dar trebuie să ne adaptăm rapid şi să pregătim bine meciul cu Estonia“, a mai afirmat Piţurcă.

Stojanovici: Românii sunt buni, dar vrem să-i batem

Selecționerul Sloveniei, Slavisa Stojanovici, a declarat că naționala României este un adversar de calitate, dar susține în același timp că echipa pe care o conduce se gândește la victorie. „O victorie cu România ar fi un semn bun pentru noi. Am pus echipa României sub microscop, dar în acelaşi timp pregătim la fel de bine jocurile cu Elveţia şi Norvegia din preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Vrem să jucăm împotriva României aşa cum am face-o dacă acest meci ar fi oficial, vrem să facem un joc foarte bun, care să ne dea moral pentru campania de calificare. Echipa României nu este un adversar accesibil. Am ales în mod special să jucăm cu România, deoarece în primele două partide din preliminarii vom întâlni două naţionale foarte tari şi vrem să facem ultimele retuşuri în compania unui adversar similar. Vrem să câştigăm“, a spus Stojanovic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS