14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii de la SCM-U, din nou la muncă

Voleibaliştii de la SCM-U, din nou la muncă

Jucătorii antrenaţi de Dan Pascu şi Claudiu Mitru au ca obiectiv pentru noul sezon clasarea în primele şase echipe

După ce luni şi-au reluat pregătirea cele două echipe de baschet de la SCM-U Craiova, ieri încă o formaţie de la clubul primăriei a început antrenamentele. Componenţii echipei masculine de volei, pregătită de Dan Pascu, cel care este şi manager pentru cele două echipe de volei din club, şi de Claudiu Mitru au efectuat primul antrenament.
Lotul este definitivat, din echipa care anul trecut s-a clasat pe locul opt rămânând destui jucători: Laurenţiu Vînătoru, Adrian Briscan, Nicuşor Ghionea, Ion Ionuţ, Ionuţ Teleleu, Todor Filip, alături de juniorul Dragoş Toma. Acesta din urmă participă în această perioadă la o acţiune a lotului naţional de juniori.

Fetele se reunesc vineri

Noutăţile la echipa de volei masculin sunt: Ştefan Romanescu (extremă, Steaua Bucureşti), Ştefan Someşan (extremă, Galaţi), Gheorghe Milotin (centru, Steaua), Vladimir Jovic (libero, Steaua), Mihai Dumitrache (universal, Dej) şi Bogdan Bratoşin (campion naţional la volei pe plajă).
Obiectivul voleibaliştilor este clasarea în primele şase locuri. Tehnicienii olteni au stabilit deja câteva meciuri amicale. „Demarăm pregătirile în plan local. Timp de trei săptămâni vom pune accentul pe pregătirea fizică. Începem reacomodarea la efort, iar la finalul lunii vom demara şi jocurile de pregătire, având deja câteva meciuri stabilite“, a spus ieri Claudiu Mitru, antrenor secund.
Echipa feminină de volei SCM-U Craiova ar trebui să-şi reia pregătirea vineri, sub comanda antrenorului Mircea Dudaş.

Clubul primăriei nu poate avea futsal

Chiar dacă, în şedinţa consiliului local din 26 iulie, a fost aprobată înfiinţarea unei secţii de futsal la SCM-U Craiova, iar jucătorii s-au prezentat la câteva antrenamente, şansele ca echipa să evolueze în Liga I naţională sunt minime. Directiva europeană prin care cluburile afiliate la Federaţia Română de Fotbal sunt obligate să nu mai folosească bani de la bugetele locale a devenit normă internă, începând cu 1 iulie 2012. Măsura luată de FRF la recomandarea UEFA vizează doar neimplicarea politicului în fotbal. „Cluburile care nu sunt de drept privat riscă dezafilierea. Cele finanţate de autorităţile locale trebuie să facă demersurile legale apoi, dacă vor să se asocieze cu un club finanţat de bugetul local. Probabil cei de la SCM-U Craiova nu ştiau toate aceste detalii“, a spus un reprezentant al FRF.
În ţară existau destule echipe finanţate de autorităţile locale, atât la futsal, cât şi la fotbal feminin, dar majoritatea şi-au reglementat situaţia şi vor continua activitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS