10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNadia: Un bronz strălucitor

Nadia: Un bronz strălucitor

Zeiţa de la Montreal s-a declarat foarte mulţumită de medalia de bronz obţinută de gimnastele române, în condiţiile în care aria de selecţie
din ţara noastră este foarte mică în comparaţie cu SUA, noua campioană olimpică, Rusia, medaliată cu bronz, şi China.

Nadia Comăneci a declarat, marţi seară, că este extrem de bucuroasă pentru medalia de bronz obţinută de echipa feminină de gimnastică a României la JO de la Londra, apreciind că aceasta este „foarte strălucitoare“. „A fost greu să mergem mai sus, dar avem posibilitatea la aparate. Cred că motorul echipei a fost Cătălina Ponor, am ţinut corespondenţă cu ea prin mesaje, am încercat să le ridic moralul, ştiam că, dacă îşi fac exerciţiile cât mai bine, pot obţine locul trei. Medalia de bronz este foarte strălucitoare şi mă bucur foarte mult pentru fete“, a declarat Nadia Comăneci la Sport.ro.
Antrenorul Octavian Bellu le-a felicitat pe gimnaste la finalul concursului, dar a declarat că nu este mulţumit de medalia obţinută. „Nu pot să fiu mulţumit după un astfel de concurs, chiar dacă am luat medalie. Cine a simţit gustul aurului o dată nu mai poate fi mulţumit după ce ia un bronz. Probabil că şi Cătălina, şi Sandra simt acelaşi lucru. O medalie de bronz este pentru fiecare o realizare, nu neapărat un succes. Succesul este dat de medalia de aur. Cu Larisa în formă maximă, ne-am fi bătut la locul doi. Nu văd cum am fi putut trece peste echipa Statelor Unite. Este bine că suntem pe podium, că existăm în competiţia pe echipe. În fiecare dimineaţă mă trezesc şi mă întreb cum putem să le batem pe americance, pe chinezoaice şi pe rusoaice. E foarte greu. Gândiţi-vă ce arie de selecţie au aceste ţări.Americanii, am înţeles de la Nadia Comăneci, au patru milioane de legitimaţi, China nu mai vorbim, ruşii au şi ei însutit faţă de noi. În momentul de faţă, cu opt gimnaste, atât se poate“, a spus antrenorul coordonator.
Bellu recunoaşte că fără revenirea lui Ponor la echipă, această medalie era practic imposibilă. „Nici nu vreau să mă gândesc unde eram dacă nu revenea Ponor. Am scăpat onorabil după această competiţie“, a declarat Octavian Belu pentru TVR.

Şanse la medalii şi la individual

Gimnastele române mai sunt calificate în patru finale olimpice – sol, bârnă, sărituri şi individual-compus, după cum urmează: Individual-compus: Larisa Iordache – locul 9 în calificări (57.800 puncte), Sandra Izbaşa – locul 11 (57.532); Sol – Sandra Izbaşa – locul 2 (15.066), Cătălina Ponor – locul 7 (14.600); Bârnă – Cătălina Ponor – locul 7 (15.033), Diana Bulimar – locul 8 (14.866); Sărituri – Sandra Izbaşa – locul 2 (15.316).
Nadia Comăneci a mai spus că la concursul pe aparate medalia de aur ar trebui să vină de la Cătălina Ponor, la bârnă. Finalele olimpice feminine sunt programate astfel: individual-compus (astăzi, 18.30), sărituri (5 august, 16.00), paralele (6 august, 16.00), bârnă şi sol (7 august, 16.00).

Koczi nu a mai concurat la individual compus

Gimnastul Flavius Koczi a decis să nu mai participe în finala de ieri a concursului individual compus masculin. Koczi, singurul român calificat în finala olimpică la individual compus, a motivat că dorește să se menajeze pentru finalele pe aparate.
Trebuie spus că Flavius Koczi nu se număra printre sportivii cu şanse la podium și obţinuse calificarea în finala de la individual compus după eliminarea altor gimnaști.
Koczi va evolua în finalele de la sol şi sărituri pe 5, respectiv 6 august. Koczi a reuşit la sol al treilea rezultat, cu 15,666, în timp ce la sărituri a avut al şaselea punctaj (16,066 pentru prima şi 15,833 pentru a doua, pe care a semiratat-o).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS