25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCrăciunescu, demis

Crăciunescu, demis

Fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu a fost demis din funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), decizia fiind luată ieri-dimineaţă de Comitetul Executiv al FRF. „Votul a fost ca la carte. Dragomir a lipsit de la şedinţă, aşa că au fost nouă voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere. E amuzat, a fost şi unul împotrivă, ca să nu se ştie ce şi cum… a fost o lucrătură, dar asta este. Eu nu am ce să îmi reproşez, chiar nu am. Asta este. La ce dezastru am găsit la CCA din punct de vedere uman, nimeni nu putea face mai mult“, a spus, pentru Mediafax, Ion Crăciunescu. Acesta nu a rezistat nici un an în fruntea CCA, el fiind numit şef al arbitrilor în septembrie 2011, după ce Vasile Avram a fost arestat.
Comitetul Executiv a aprobat propunerea ca Alexandru Deaconu să preia funcţia de preşedinte al CCA, însă „centralul“ susţine că nu a fost contactat. De asemenea, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a fost împuternicit să găsească soluţii şi să propună un manager al CCA de peste hotare, „pe cât posibil un membru al Comisiei de Arbitri a UEFA“. Soluţia pare să fie francezul Marc Batta (58 de ani), unul dintre cei mai importanţi oameni în structurile de arbitraj ale UEFA.
Mircea Sandu a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat în fruntea FRF la următoarele alegeri, care vor avea loc în 2014. Şeful fotbalului românesc va renunţa peste doi ani la postul pe care îl ocupă din luna august a anului 1990. Mircea Sandu ar urma să ocupe în continuare funcţia de membru în Comitetul Executiv al UEFA, unde a fost numit pe 26 ianuarie 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS