10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Koczi concurează la individual compus
Dacă la echipe am ratat prezenţa în ultimul act, mai avem totuşi speranţe la medalii din partea celui mai valoros component al lotului de gimnastică masculină, Flavius Koczi. Campion european la sol şi fost campion european la cal cu mânere şi sărituri, Flavius şi-a câştigat biletul pentru trei finale la Londra. Gimnastul reşiţean va concura astăzi (ora 18.30, TVR 2) în ultimul act la individual compus, după ce a reuşit să prindă în ultimul moment finala. Românul a beneficiat de faptul că doar doi sportivi din fiecare ţară se pot califica în finală, astfel că, prin eliminarea a trei sportivi care aveau punctaj calificant, dar erau depăşiţi de doi coechipieri mai bine clasaţi, a intrat în ultimul act de pe poziţia a 22-a, deşi se clasase pe locul 25. În afară de concursul de astăzi, Koczi va mai lupta pentru medalii la sol (duminică) şi sărituri (luni).
Punctajele lui Koczi la probele în care s-a calificat în finale: sărituri: 15.949 (medie), locul 6, sol: 15.666, locul 3, individual compus: 85,865, locul 22.

Judoka saudită, cu văl în cap pe tatami
Judoka Wojdan Ali Seraj Abdulrahim Shaherkani, una dintre cele două femei din Arabia Saudită care participă, în premieră, la Jocurile Olimpice, va putea lupta cu capul acoperit de vălul musulman hijab, a decis ieri Comitetul Olimpic Internaţional (CIO), după mai multe deliberări, potrivit Reuters. Wojdan Ali Seraj Abdulrahim Shaherkani, care va concura vineri la categoria +78 kilograme, a spus că nu va intra în competiţie decât cu hijab, iar tătăl ei a ameninţat luni că îşi va retrage fiica de la turneul olimpic dacă nu i se va permite să poarte văl în timpul întrecerii. Oficialii competiţiei de judo au refuzat iniţial, afirmând că este periculos, existând riscul sugrumării, dar până la urmă CIO au decis să îi permită sportivei în vârstă de 18 ani să poarte un văl special.
CIO a reuşit să convingă Arabia Saudită, precum şi Qatar şi Brunei, ultimele trei ţări musulmane care pâna acum au refuzat să permită femeilor să participe la JO, să renunţe la interdicţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS