17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au dat cu „şepcile“ de pământ

Pandurii au dat cu „şepcile“ de pământ

Liga I
Pandurii – „U“ Cluj 6-2
Stadion „Municipal – Tudor Vladimirescu“, spectatori: 3.000.
Au marcat: Ibeh (‘11, ‘23), Viera (‘15), Răduţ (‘66-p.), Matulevicius (‘76), Boutadjine (‘85) / Pătraşcu (‘43), Păcurar (‘75).
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Mamele, Al. Vlad – Nistor, Răduţ, Maxim (‘17, Cristea) – Al. Grigoraş (‘70, Boutadjine), Lemnaru (‘74, Matulevicius), Ibeh.
Antrenor: Petre Grigoraş.
„U“ Cluj: Boşneag – Krumov, Nicola, Cucui, Erico Da Silva – Paulinho, B. Pătraşcu, R. Iancu (‘26, V. Dinu), Păcurar, Firţulescu (‘50, Drăghici) – Alex Dos Santos (‘68, Szilagyi).
Antrenor: Claudiu Niculescu.
Cartonaş galben: Păcurar.
Cartonaş roşu: Da Silva (‘65).
Au arbitrat: Cr. Balaj – Z. Szekely, M. Grigoroiu.

Formaţia olteană Pandurii Târgu Jiu a debutat cu o victorie cât se poate de clară în noua ediţie de campionat din Liga I, câştigând cu 6-2 (3-1) partida disputată vineri seară în compania Universităţii Cluj. Golurile învingătorilor au fost marcate de Ibeh ‘11, ‘23, Viera ‘15, Răduţ ‘66 (penalti), Matulevicius ‘76 şi Boutadjine ‘85. Pentru „şepcile roşii“, care au evoluat cu un om mai puţin din minutul 65, Da Silva văzând cartonaşul roşu, au înscris Pătraşcu ‘43 şi Păcurar ‘75.
După meci, antrenorul oltenilor, Petre Grigoraş, s-a arătat încântat de evoluţia elevilor săi, dar speră să nu se relaxeze după acest succes indubitabil. „Am avut o anumită teamă normală înaintea campionatului, dar emoţiile s-au risipit destul de repede după 3-0. Chiar dacă am avut momente de derută în partea a doua, am reuşit să păstrăm jocul în favoarea noastră. După un astfel de meci simt satisfacţie, dar trebuie să avem grijă ca astfel de întâmplări să nu se întoarcă împotriva noastră. M-am bucurat că trei dintre noile achiziţii au marcat şi mă bucur în general pentru toţi fotbaliştii. A trecut doar o singură etapă pe teren şi am întâlnit o formaţie care de-abia s-a reunit. Se pare că şase goluri la Târgu Jiu s-au văzut în premieră acum. Nu mă aşteptam să câştigăm atât de clar, dar cred că aspectul jocului a fost favorabil nouă per total. Sper să nu ne dispară bucuria de a juca fotbal“, a spus Petre Grigoraş la DigiSport.

„Mă simt umilit“

Jale mare în tabăra adversă, tehnicianul clujenilor, Claudiu Niculescu, mărturisind că pentru el acest meci a fost un coşmar. „Nu mă aşteptam, sunt mulţi jucători care abia s-au văzut. Cred că este cea mai neagră seară de când sunt în fotbal. Mă simt umilit, dar asta e viaţa. Sper să reparăm greşelile de începător care s-au făcut în această seară“, a declarat Claudiu Niculescu, prefaţând deja partida viitoare. „Pentru noi, meciul cu Bistriţa devine crucial în aceste condiţii. Pandurii sunt o echipă foarte puternică, cu siguranţă se vor bate la cupele europene. Niciodată nu o să critic jucătorii, vom vorbi în vestiar. Sunt foarte, foarte supărat pe mulţi dintre ei. Dacă nu pun osul la treabă, aşa cum au venit, aşa vor pleca“, a mai spus Niculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS