12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U Craiova i-a pierdut pe Ross şi Gennie

SCM-U Craiova i-a pierdut pe Ross şi Gennie

Doi dintre cei mai valoroşi baschetbalişti care au evoluat sezonul trecut la SCM-U Craiova, Steve Ross şi Donte Gennie, au semnat cu alte echipe din România, Cluj, respectiv Piteşti

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova nu a reuşit să-i păstreze pentru sezonul viitor pe doi jucători de bază, canadianul Steve Ross (extremă, 2,01m), principalul marcator al oltenilor, şi americanul Donte Gennie (coordonator de joc, 1,88m), aceştia semnând deja înţelegeri cu alte formaţii din România. Ross, care la SCM-U a avut medii de 18 puncte, 6.7 recuperări şi 1.7 pase decisive pe meci, a ajuns la o înţelegere cu „U“ Mobitelco Cluj, iar Gennie a revenit la BCM-U Piteşti, echipă la care debutase în Divizia A în urmă cu două sezoane şi care s-a întărit în perspectiva participării în EuroChallenge, în calitate de câştigătoare a Cupei României. Pentru clubul craiovean, Gennie, la adresa căruia antrenorii aveau numai cuvinte de laudă, evoluase sezonul trecut în 18 partide, având medii statistice de 32.30 minute, 13,5 puncte, 4.3 pase decisive şi un indice de eficienţă 12,5.
Revenind la Ross, jucătorul de 31 de ani, care s-a regăsit de şase ori în echipa etapei sezonul trecut, a fost dorit şi de Energia Rovinari, dar până la urmă a ales să evolueze pentru fosta vicecampioană de acum două sezoane.

Doar românii
au contract

„Într-adevăr, cei doi jucători au preferat să meargă la alte echipe din România, unde sunt remuneraţi mai bine. Cu ceilalţi străini care au făcut parte din echipă sezonul trecut purtăm încă discuţii. În prezent, avem sub contract doar jucătorii români, Cioacătă, Petrişor, Orbeanu, Albu şi Gavrilă. Totodată, suntem în discuţii cu mai mulţi jucători, ale căror nume nu pot să-l spun deocamdată. Sper că până pe 6 august, când este programată reunirea lotului, să facem achiziţii bune“, a spus ieri Marius Toma, antrenorul secund al echipei craiovene în sezonul trecut.
Toma a declarat că încă nu a semnat un nou contract cu SCM-U, dar că va continua la echipă alături de sârbul Andelko Mandic, care îşi va pune semnătura pe un nou contract la începutul lunii viitoare.

Cupa, la finalul lunii septembrie, pe teren neutru

Noul sezon din Divizia A de baschet masculin va debuta la sfârşitul  lunii septembrie, pe 28, cu meciurile din Cupa României, competiţie structurată anul acesta pe trei serii. SCM-U Craiova face parte din seria C, alături de alte trei formaţii: BC Timba Timişoara, CSU Atlassib Sibiu şi Farul Constanţa. Se va juca turneu, cu partide pe teren neutru. Oltenii vor întâlni în primul meci pe Timişoara (28 septembrie), apoi vor juca cu CSU Sibiu (29 septembrie), iar în ultimul meci vor înfrunta Constanţa (30 septembrie). În turul doi se vor califica echipele de pe locul 1 din fiecare grupă şi  cel mai bun loc 2 în funcţie de numărul de puncte şi, dacă este necesar, coeficientul  coşaverajului general PM/PP.
Cealaltă formaţie olteană, Energia Rovinari, face parte din grupa B, alături de BC Mureş Târgu Mureş, CSM Oradea şi BC Miercurea Ciuc. Gorjenii vor juca pe 29 septembrie cu Miercurea Ciuc, o zi mai târziu cu BC Mureş, iar în ultimul meci cu CSM Oradea.
Campionatul va începe pe 6 octombrie, iar în runda inaugurală SCM-U Craiova va întâlni, în deplasare, BCM Timba Timişoara, în timp ce Energia Rovinari va juca acasă cu CSU Atlassib Sibiu.
Prima perioadă de transferuri este cuprinsă între 3 septembrie şi 4 octombrie.

Vor Supercupa în Bănie

Marius Toma a dezvăluit că clubul SCM-U Craiova va cere să găzduiască Supercupa României la baschet masculin, între campioana CSU Asesoft Ploieşti şi câştigătoarea Cupei, BCM-U Piteşti. Partida se va juca pe teren neutru, iar craiovenii vor să puncteze inagurarea Sălii Polivalente cu o partidă între două dintre echipele care se bat pentru titlu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS