12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCu Obama spectator, baschetbaliştii americani au învins Brazilia

Cu Obama spectator, baschetbaliştii americani au învins Brazilia

Echipa de baschet a Statelor Unite, principala favorită la medalia de aur de la Londra, îşi continuă pregătirea pentru Jocurile Olimpice. Într-un meci amical disputat la Washington, americanii au revenit după ce au fost conduşi cu zece puncte şi s-au impus cu 80-69 în faţa Braziliei. Cel mai bun jucător al echipei americane a fost MVP-ul LeBron James, care a încheiat partida cu 30 de puncte, 6 recuperări şi 4 intercepţii.
De cealaltă parte, din echipa Braziliei, cu mulţi jucători care evoluează în NBA, s-a remarcat conducătorul de joc al celor de la FC Barcelona, Marcelo Huertas, care a avut o evoluţie senzaţională, confirmată de cele 11 puncte, 13 pase decisive şi 5 recuperări.
La meci a asistat şi preşedintele Barack Obama. Acesta a fost însoţit de familia sa şi de vicepreşedintele Joe Biden. Şeful statului american a estimat că Dream Team-ul din 1992, medaliat cu aur la JO de la Barcelona, ar fi bătut Dream Team-ul care urmează să evolueze la Londra. Totuşi, el a precizat că actuala naţională a SUA este „o mare echipă, cu talente deosebite“. „Nu există nici un motiv pentru care să nu cucerim aurul la Londra. Trebuie să ne concentrăm pe acest obiectiv“, a spus Obama, la pauză, într-un interviu acordat Espn. Următorul meci amical al americanilor va avea loc pe 19 iulie, la Manchester, împotriva Marii Britanii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS