15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAurel Rotaru s-a întors cu aur de la sârbi

Aurel Rotaru s-a întors cu aur de la sârbi

Atletul de la LPS „Petrache Trişcu“ Craiova a câştigat proba de 2.000 de metri obstacole din cadrul Campionatului Balcanic, găzduit de capitala Serbiei

Trei dintre atleţii de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ au fost angrenaţi weekendul trecut în competiţii internaţionale. Aurel Rotaru a participat, la Belgrad (Serbia), la Campionatul Balcanic de atletism (cadeţi), iar două fete, Luminiţa Achim şi Roxana Ene, au concurat la Barcelona (Spania) la Campionatul Mondial rezervat juniorilor.
Dintre aceştia, doar Rotaru s-a întors acasă cu medalie, cea mai strălucitoare, elevul Ginei Ene câştigând proba de 2.000 de metri obstacole, cu timpul de 6 minute şi 10 secunde. Rotaru, campion naţional anul acesta, a realizat un record personal. „Aurel a făcut o cursă foarte bună, cu record personal, şi a reuşit să se impună. Pe podium au mai urcat un sportiv din Macedonia şi unul din Grecia. Rotaru nu are prea multă pauză, el urmând să participe la sfârşitul săptămânii la Campionatul Naţional pentru juniori 1“, a declarat antrenoarea acestuia.

Achim şi Ene nu au urcat pe podium
la Mondiale

La Campionatul Mondial de juniori de la Barcelona, Luminiţa Achim a alergat în finala probei de 1.500 de metri şi s-a clasat pe locul 12, cu timpul 4:22,07, într-o cursă dominată de sportivele africane. Singura europeană care a pătruns pe podium, pe final de cursă, a fost sârboaica Amela Terzic.
Achim, sportivă însoţită în capitala Cataluniei de antrenorul Adrian Tudor, realizase deja o performanţă după ce trecuse de serii. Olteanca a ocupat locul patru în seria semifinală, realizând un record personal, 4:18.25. Cealaltă craioveancă prezentă la Barcelona, Roxana Ene, a făcut parte din echipa de ştafetă 4×400 metri, alături de Adelina Pastor, Bianca Răzor şi Maria Cărăşilă. Româncele au încheiat cursa din serii pe locul doi, dar au fost descalificate, la fel ca şi echipa de pe primul loc, SUA. „A fost o greşeală tehnică, din ce am înţeles. Era vorba despre un marcaj de schimbare a ştafetei așezat greșit. Şi România, şi SUA au fost descalificate, dar după aceea nu ştiu ce s-a întâmplat că SUA a ajuns să concureze în finală, apoi a obţinut titlul mondial“, a explicat ieri Eugenia Ene, antrenoarea şi totodată mama Roxanei Ene.
Trebuie menţionat că Achim şi Ene au dublă legitimare cu CS Universitatea Craiova. La fel ca şi colegul său de grupă, Aurel Rotaru, Roxana Ene va participa în weekend la Campionatul Naţional pentru juniori 1 şi încearcă să urce pe podium în probele sale consacrate, de sprint, 100 şi 200 metri. România s-a întors de la Mondialele de juniori fără medalie, cea mai bună performanţă a sportivilor care ne-au reprezentat fiind un loc 5, adus de Alina Rotaru, la lungime. La finalul celor şase zile, România a strâns 10 puncte în clasamentul realizat în urma poziţiilor ocupate din Top 8, ocupând locul 34 din 73. Statele Unite ale Americii conduc detaşat în acest top, dar şi în cel pe medalii, unde apar cu 20, dintre care nouă de aur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS