9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Stoian, adjudecat de Chievo

Adrian Stoian, adjudecat de Chievo

Oficialii clubului AS Roma au anunţat pe site-ul oficial că l-au cedat definitiv pe mijlocaşul Adrian Stoian (foto) la echipa Chievo Verona, în schimbul internaţionalului american Michael Bradley.
Fotbalistul craiovean de 21 de ani, „crescut“ de Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, a fost transferat definitiv în această vară la formaţia AS Roma de la AS Bari, în schimbul a circa un milion de euro şi a cedării definitive a portarului Alexandru Pena, care sezonul trecut a fost împrumutat la Dinamo Bucureşti.
„Sunt fericit să joc la Chievo Verona. Este o ocazie importantă pentru mine. Vin după un sezon bun la Bari şi vreau să confirm“, a spus Adrian Stoian, pentru Gazzetta dello Sport, citat de Mediafax.
Internaţionalul român de tineret va fi coleg la Chievo Verona cu fundaşul Paul Papp, achiziţionat în această vară de la FC Vaslui.
Americanul Michale Bradley a semnat un contract pe patru sezoane cu AS Roma, iar Chievo Verona va încasa 3,75 milioane de euro în urma acestui transfer.

„Sunt convins că va reuşi să se impună
la echipă“

Managerul Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“, Paul Răducan, s-a declarat mulţumit de faptul că fostul său elev, Adrian Stoian, a ajuns la Chievo Verona, fiind convins că aici poate evolua meci de meci, considerând că la Roma era mult mai greu să se impună. „Mă bucur pentru el şi sunt convins că va reuşi să se impună la echipă. Bag mâna în foc că va începe titular în prima etapă. Eu îl cunosc foarte bine, aş putea spune că este un jucător-emblemă al Şcolii de Fotbal «Gică Popescu». E un băiat foarte cuminte şi muncitor. Inclusiv în această vară s-a antrenat la noi, la Hanul Doctorului, cu Pena, deşi erau în vacanţă. Este un marcator desăvârşit, are toate calităţile de care are nevoie să ajungă foarte sus: e tehnic, ambiţios, muncitor şi are o viziune foarte bună a jocului. Nici nu-mi fac probleme că nu va reuşi la Chievo. Îi spuneam lui Gică Popescu în urmă cu câţiva ani că va ieşi un mare fotbalist şi iată că vorbele mele încep să prindă contur. Eu sunt fericit când văd că elevii şcolii noastre ajung să joace fotbal la un nivel înalt. Vă spun încă de pe acum că Adrian Stoian va deveni indispensabil echipei naţionale în cel mai scurt timp“, a spus Paul Răducan, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS