13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCS Apa Craiova va juca la Balş

CS Apa Craiova va juca la Balş

Divizionara C nu a găsit sprijin în Bănie, aşa că va juca meciurile oficiale pe stadionul „Parc“ din Balş, primind numeroase facilităţi din partea autorităţilor locale

Scurtă ne fu bucuria, Craiova va rămâne şi fără singura echipă înscrisă în competiţiile FRF. Nou-promovată în Liga a III-a, CS Apa Craiova a copiat modelul Gaz Metan CFR Craiova, în prezent CS Turnu Severin, şi va pleca în pribegie, unde va primi toată atenţia de care are nevoie. Oficialii echipei craiovene au cerut în repetate rânduri ajutorul autorităţilor locale, dar în zadar, motiv pentru care riscau să ducă sezonul viitor pe brânci, neavând stabilitate financiară şi nici condiţiile propice unei bune desfăşurări a activităţii. De situaţia destul de delicată a CS Apa au aflat mai mulţi iubitori ai fotbalului din oraşele învecinate, care au luat contact cu gruparea craioveană în vederea adoptării. Au fost câteva discuţii cu nişte oameni de afaceri din Calafat, dar cea mai bună ofertă a venit din partea autorităţilor din Balş. Acestea s-au angajat să pună la dispoziţie stadionul „Parc“, vor cumpăra echipamentele de joc, vor suporta cheltuielile cantonamentului de vară şi vor achita baremele de arbitraj pentru meciurile disputate pe teren propriu. Trupa lui Victor Naicu nu va trebui să-şi schimbe denumirea, cel puţin momentan, ci doar să joace meciurile oficiale la Balş, antrenamentele urmând să fie efectuate tot la Işalniţa.
„Este adevărat că au fost discuţii, dar nu au fost finalizate, însă este foarte posibil să jucăm la Balş. Primăria Craiova n-a putut să ajute, dar Balşul poate. Asta e“, a spus directorul sportiv Silviu Buzărnescu, pentru GdS.
„Nu s-a perfectat nimic deocamdată, o să mai avem o discuţie mâine după-amiază (sâmbătă – n.r.). Eu am sperat că vom juca aici, la Craiova, dar nimeni nu s-a arătat dispus să ne ajute. Rămâne de văzut ce va fi“, a spus preşedintele CS Apa, Iulian Diaconu, pentru GdS.

„Afacerea este realizată în proporţie de 99,99 la sută“

Contactat telefonic, primarul Balşului, Mădălin Teodosescu, a confirmat trecerea celor de la CS Apa Craiova sub tutela oraşului său, expunând şi planul de bătaie în privinţa viitorului. „Aşa este, am bătut palma cu cei de la Apa Craiova, ei urmând să joace la noi, pe stadionul «Parc». Afacerea este realizată în proporţie de 99,99 la sută sau, altfel spus, apa fierbe, zahărul şi cafeaua sunt puse şi aşteptăm doar să dea în clocot. Nu văd ce ar putea să se întâmple ca să nu se realizeze proiectul… Am montat deja 500 de scaune, acum lucrăm la vestiare şi la teren şi vom finaliza totul până la începerea campionatului. Echipa se va antrena la Işalniţa, dar pe parcurs e posibil să vină la noi, în funcţie de starea terenului. Nu vor exista modificări la nivelul conducerii tehnice, cel puţin deocamdată. Momentan nu am putut să-i schimbăm denumirea, dar în viitor o să facem acest lucru. Acelaşi lucru l-aş putea spune şi în privinţa obiectivului, pentru moment nu ne gândim la promovare, deşi avem un nucleu de jucători valoroşi. O să facem o treabă bună“, a spus primarul Balşului, Mădălin Teodosescu, pentru GdS.

Naicu: Suntem nevoiţi să plecăm de acasă

Antrenorul craiovenilor de la CS Apa, Victor Naicu, a afirmat că nu credea să se ajungă la exil, punctând că nu înţelege de ce nimeni nu vrea să ajute fotbalul craiovean. „Am înţeles că mai sunt mici detalii de pus la punct, dar că nu sunt probleme. Ce să facem dacă în Craiova nu ne-a băgat nimeni în seamă?! Pe unde am fost, ni s-au închis uşile în nas! Sunt profund dezamăgit că nimeni nu face nimic pentru fotbalul craiovean. Eram singura echipă din Craiova participantă în competiţiile FRF şi suntem nevoiţi să plecăm de acasă dacă vrem să ne continuăm activitatea. Noi n-avem bani, ei n-au echipă, aşa că lucrurile sunt simple: mergem la Balş“, a spus Victor Naicu, pentru GdS.
Tehnicianul a avut o misiune extrem de dificilă joi seară, când s-a trezit la antrenament cu aproximativ 50 de jucători, majoritatea venind în probe. „Aşa este, am avut jucători la un antrenament cât la cinci şedinţe în returul campionatului trecut. Au fost cam 50, iar eu eram obişnuit la antrenamente cu nouă, maximum zece jucători. Păi a fost întreaga noastră echipă şi au venit mulţi jucători în probe, unii fiind de la Balş. A fost şi primarul lor şi vor veni şi mâine (sâmbătă – n.r.) la amicalul cu FC Olt Slatina (programat de la ora 10.00, la stadionul „Oltenia“ din Işalniţa – n.r.). Nu suntem pregătiţi pentru un amical cu o echipă de Liga a II-a, dar asta e. Sper să reuşim să facem un lot competitiv“, a punctat Victor Naicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS