13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRadu, achitat de federaţia italiană

Radu, achitat de federaţia italiană

Fundaşul Ştefan Radu şi clubul său Lazio au fost achitaţi de Comisia de Disciplină a Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC) în cazul presupusului salut nazist făcut de fotbalistul român la adresa fanilor formaţiei romane, informează Mediafax. Ştefan Radu a fost deferit, pe 19 iunie, Comisiei de Disciplină pentru că a salutat galeria echipei Lazio cu un gest asemănător salutului nazist, la meciul cu formaţia SSC Napoli, din 7 aprilie.
„Procurorul federal l-a deferit Comisiei de Disciplină pe fotbalistul echipei Lazio, Ştefan Radu, pentru că şi-a salutat fanii cu mâna dreaptă ridicată şi întinsă, la fel ca salutul nazist. De asemenea, şi împotriva clubului a fost declanşată o procedură disciplinară pentru responsabilitatea avută în acest caz“, se arăta în comunicatul de atunci al FIGC.
Pe 7 aprilie, Ştefan Radu a salutat galeria echipei romane cu un gest asemănător salutului nazist, după meciul cu Napoli, scor 3-1, din etapa a 31-a a campionatului Italiei, conform imaginilor prezentate de presa italiană. „Printre atâtea gesturi de bucurie, a fost fotografiat şi salutul fundaşului Ştefan Radu către Curva Nord. Românul i-a salutat pe tifosi cu braţul drept ridicat, într-un fel de salut roman“, a scris atunci agenţia Ansa.
Pe 8 aprilie, Lazio Roma a dat publicităţii un comunicat, pe site-ul oficial, în care susţine că gestul lui Ştefan Radu de la finalul meciului cu Napoli nu face apologia fascismului, fundaşul doar sărbătorind victoria alături de fani. Radu a fost audiat, pe 18 aprilie, timp de o oră şi jumătate, de procurorul federal Stefano Palazzi în legătură cu acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS