22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUn tânăr inginer, în locul lui Stoian la SCM Craiova

Un tânăr inginer, în locul lui Stoian la SCM Craiova

Bogdan Bălan, de 27 de ani, este noul director de la SCM Craiova, club finanţat de municipalitate. Bălan, membru PNL, şi-a luat vineri scaunul în primire de la Nicu Stoian, cel care demisionase cu o zi în urmă.

Sport Club Municipal, clubul finanţat de Primăria Craiova, care are cinci echipe de sală în prima divizie (volei masculin, volei feminin, baschet masculin, baschet feminin, handbal feminin) are, începând de vineri, un nou director. Este vorba despre Bogdan Bălan, un tânăr de 27 de ani, membru PNL, care a absolvit în urmă cu trei ani Facultatea de Electrotehnică, având diplomă de inginer.
Bălan s-a prezentat vineri, după prânz, la Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din strada Brestei, însoţit de viceprimarul Cristina Calangiu şi de alţi doi colegi din organizaţia de tineret a PNL, pentru a-şi lua în primire postul deţinut până joi de Nicu Stoian.

Demisie la cerere

Fostul mare voleibalist, care se afla la conducerea clubului încă de la înfiinţare, în 2007, a demisionat pentru că i s-a cerut, după cum susţine, de către Cristina Calangiu. „Am fost chemat şi mi s-a spus să îmi dau demisia. M-am conformat pentru că nu aveam ce face, deşi nu sunt membru în nici un partid…“, a spus Stoian, medaliat cu bronz alături de echipa României de volei la Jocurile Olimpice de la Moscova (1980).
Noul şi vechiul director de la SCM au făcut cunoştinţă, iar Stoian l-a pus la curent pe urmaşul său cu situaţia din club. La primul contact cu reprezentanţii mass-media tânărul Bălan a lăsat impresia că a venit cu temele nefăcute, că nu ştie mai nimic despre noua sa funcţie şi despre mecanismul dintr-un club ale cărui echipe ar trebui să aducă mulţi spectatori în noua Sală Polivalentă din Bănie. „Nu am făcut sport de performanţă, dar nu consider că trebuia ca să pot să administrez un club sportiv. Vom vedea cum stă clubul, am vrea să ne orientăm către două echipe pentru performanţă, nu am afinităţi cu un sport anume. În perioada următoare voi susţine o conferinţă de presă împreună cu doamna Cristina Calangiu în care voi comunica planurile şi obiectivele de viitor“, a spus înlocuitorul lui Stoian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS