11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDan Pascu: Cerusem un salariu cât al rezervelor

Dan Pascu: Cerusem un salariu cât al rezervelor

Antrenorul explică de ce nu a acceptat să preia echipa feminină de volei SCM-U Craiova, după ce fusese înlocuit de la cârma formaţiei
masculine a aceluiaşi club. Pascu a ţinut să puncteze că pretenţiile sale financiare nu au fost deloc exagerate şi că ar fi fost remunerat la fel ca un jucător de rezervă.

Directorul clubului SCM Craiova, Nicu Stoian, a declarat în presă că de echipa feminină de volei a clubului se va ocupa Puşa Dina după ce Dan Pascu nu a acceptat propunerea de a fi antrenor principal. „Dan Pascu dorea un salariu pe care Consiliul de Administraţie al clubului nu l-ar fi aprobat, deoarece trebuie să ne încadrăm în nişte limite“, a explicat Stoian, fost coleg de generaţie cu Pascu.
Tehnicianul craiovean, care la sfârşitul lunii mai a fost anunţat pe nepusă masă că va fi înlocuit de la cârma echipei masculine de volei SCM-U cu un neamţ, Michael Merten, s-a arătat deranjat de declaraţiile directorului clubului şi a ţinut să menţioneze că pretenţiile sale financiare nu au fost deloc exagerate. „Nu doresc scandal, ci doar să lămuresc unele lucruri, să îmi apăr numele şi reputaţia în oraş. Am acceptat ideea că un antrenor este în bătaia vântului şi poate fi schimbat oricând, asta în condiţiile în care realizasem obiectivul cu echipa masculină, accederea în play-off, şi deja făcusem planuri pentru sezonul viitor. Am acceptat apoi să preiau fetele, cerând buget pentru locurile 1-5, sprijin la transferuri şi mână liberă la echipă. Când am discutat de contract am cerut o sumă puţin mai mare decât cea pe care o luam la echipa masculină. Să faceţi o comparaţie, la echipa masculină aveam al 11-lea salariu, deci titularii şi încă patru rezerve luau mai mult decât mine. Acum am cerut o sumă la nivelul unei jucătoare de rezervă. Nu mi s-a acceptat, asta este, mergem mai departe, dar nu vreau să se înţeleagă că alerg după bani“, a spus Pascu, de trei ori vicecampion naţional.

„Nu înţeleg de ce antrenorii craioveni sunt trataţi aşa“

Craiovean get-beget, Dănuţ Pascu a evoluat în România numai pentru Craiova, iar în străinătate câte un sezon la echipe din Germania şi Israel. Cu atât mai mâhnit este că antrenorii autohtoni nu sunt apreciaţi precum cei din alte oraşe sau din străinătate. „Eu am avut oferte de la Steaua când jucam şi nu m-am dus. Am jucat doar la Craiova, apoi am activat ca antrenor în voleiul din Bănie şi nu înţeleg de ce antrenorii craioveni trebuie să fie trataţi aşa. Se preferă antrenori din afară, care nu vin deloc pe salarii mici şi, în plus, trebuie să li se plătească masă şi cazare“, a mai spus Pascu, care în perioada 2004-2005 a fost antrenor secund la naţionala României.

Lucian Zlotea, secundul lui Merten

În ceea ce priveşte celelalte trei echipe ale clubului SCM, doar la handbal feminin situaţia este clară, Bogdan Burcea şi Grigore Albici având o clauză prin care, dacă realizau obiectivul, li se prelungea automat contractul. La baschet masculin a rămas Marius Toma, iar despre sârbul Andelko Mandic oficialii spun că a acceptat să continue în Bănie, dar nu şi-a pus încă semnătura pe un nou contract. Cât despre echipa feminină de baschet, soţilor Liviu şi Daniela Manea le-a expirat contractul şi încă nu s-au purtat discuţii. Revenind la echipa masculină de volei, neamţul Merten va fi ajutat de un antrenor secund craiovean, Lucian Zlotea, fost voleibalist şi, totodată, fost angajat al clubului SCM, în funcţia de organizator de competiţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS