9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, Liga a II-a sau „judeţ“

Ştiinţa, Liga a II-a sau „judeţ“

Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a Universităţii Craiova, hotărâtă de Comitetul Executiv al FRF pe 20 iulie 2011, şi, teoretic, gruparea alb-albastră poate reveni în fotbal din sezonul viitor. Practic, sunt şanse minime ca pătimaşii suporteri ai Ştiinţei să revină atât de curând în tribunele stadionului „Ion Oblemenco“, întrucât patronul Adrian Mititelu a declarat că nu va înscrie echipa în campionat, neavând la dispoziţie nici un jucător şi nici un antrenor. Finanţatorul grupării-fanion a Olteniei a cerut răgaz un an pentru a înscrie echipa în campionat, urmărind în acest timp recuperarea unor sume de bani în schimbul jucătorilor „pierduţi“ anul trecut. „E puţin probabil să mai pot construi o echipă acum. Voi mai aştepta un an. Nu pot să fac o echipă pe «genunchi», care să piardă mai multe meciuri la rând, apoi să îmi sară şi suporterii în cap“, a spus Mititelu la GSP TV.
Ideea nu este agreată de LPF, care, prin vocea lui Sandu Boc, avertizează că Universitatea va trebui înscrisă acum în campionat, altfel de la anul va porni din campionatul judeţean. „Conform regulamentului, Universitatea Craiova nu-şi mai poate păstra locul în Liga a II-a dacă va refuza să participe în acest sezon. Dacă cei de acolo vor decide să înscrie echipa în campionat abia anul viitor, va trebui să o facă la judeţ, în ultima ligă! Nu vor putea participa nici măcar în cel de-al treilea eşalon. Trebuie să o ia de jos. Nu înţeleg de ce Adrian Mititelu nu se înscrie acum în campionat, cred că o face doar din ambiţie. Poate găsi oricând 50 de jucători în Craiova pe care să-i legitimeze. Oltenia e recunoscută ca fiind un adevărat izvor de fotbalişti. În plus, sunt atâţia jucători liberi de contract pe care i-ar putea aduce la Universitatea“, a declarat Alexandru Boc, pentru Evenimentul Zilei.
În tot acest timp, FRF a dorit să demonteze zvonul apărut miercuri, conform căruia i-ar fi făcut o propunere finanţatorului craiovean pentru stingerea litigiului: opt milioane de euro şi Universitatea va juca în Liga a II-a. Ieri-dimineaţă, federaţia a emis un comunicat pe site-ul oficial în care neagă vehement aranjamentul: „Presupusul barter propus, chipurile, de FRF domnului Adrian Mititelu nu reprezintă altceva decât o minciună sfruntată. Nu a existat, nu există şi nu va exista nici o negociere între FRF şi persoana menţionată mai sus. Se cunosc prea bine punctul de vedere al preşedintelui FRF şi hotărârile Adunării Generale a FRF din 14 mai“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS