25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAtleţii de la „Petrache Trişcu“, campioni de mici

Atleţii de la „Petrache Trişcu“, campioni de mici

Cei mai mici dintre practicanţii atletismului de la LPS „Petrache Trişcu“ Craiova au obţinut zece medalii la Campionatul Naţional. Copiii au vârste cuprinse între 8 şi 13 ani, iar mulţi dintre ei au urcat pe podium şi anii trecuţi.

Atletismul din Craiova are viitor, dacă ţinem cont de rezultatele obţinute recent de reprezentanţii Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova la Campionatul Naţional pentru Copii, categoriile C1 (născuţi în anii 1999-2000), C2 (născuţi în anii 2001-2002) şi C3 (născuţi în anii 2003-2004). Competiţia s-a desfăşurat la Bucureşti, pe stadionul „Iolanda Balaş Soter“, şi a reunit un număr impresionant de participanţi, 1.154 (630 de fete, 524 de băieţi) legitimaţi la 124 de cluburi din ţară.
„Trişcu“ a obţinut nu mai puţin din zece medalii, dintre care trei de aur, două de argint şi cinci de bronz.
Vanessa Balaci, obişnuită deja cu podiumul din anii trecuţi, şi-a confirmat valoarea şi a obţinut două titluri de campioană naţională, în probele de sprint, 50 de metri şi 150 de metri, la categoria de vârstă Copii 2. A treia medalie de aur a fost obţinută de Andra Bojneagu (categoria Copii 2), în proba de 50 de metri garduri, iar pe locul doi s-a clasat colega sa de club, Diana Maria Iacob. Cealaltă medalie de argint pentru „Trişcu“ a fost adusă de Ionuţ Păun (Copii 2) în proba de aruncarea ciocanului. Cei cinci medaliaţi cu bronz de la LPS „Petrache Trişcu“ au fost: Robert Lucian Untaru (Copii 2) – triatlon, Luiza Georgiana Miertescu (Copii 2) – aruncarea ciocanului, Andrei Ionescu (Copii 2) – aruncarea ciocanului, Nicoleta Sfetcu (Copii 3) – triatlon şi Ionela Mihaela Truşcă (Copii 1) – 1.000 de metri.

Deplasare la concurs cu bani de împrumut

Cătălin Brânduşoiu, director adjunct al LPS „Petrache Trişcu“, a spus că rezultatele obţinute de micuţii atleţi în Capitală sunt foarte bune şi, surprinzător, aceştia s-au remarcat în probe de sprint sau probe tehnice (aruncarea ciocanului): „Am avut la concurs 23 de copii, care
ne-au adus zece medalii, ceea ce ne bucură. Unii dintre ei nu au nici un an de atletism şi au fost la primul lor concurs. Faţă de specificul zonei, lumea fiind obişnuită cu sportivi olteni pe podium la semifond şi fond, de data aceasta, cei mici s-au remarcat la sprint, drept dovadă stând şi cele trei titluri naţionale, dar şi la probe tehnice, cum este aruncarea ciocanului“. Brânduşoiu a adăugat că deplasarea sportivilor la concurs s-a făcut cu un efort financiar din partea clubului: „Și de data aceasta am dat de la noi 4.500 de lei şi investim în aceşti copii. Sperăm ca noua conducere a oraşului să îşi îndrepte atenţia spre noi pentru că nu putem susţine la nesfârşit concursuri cu bani de acasă. Revenind la rezultate, putem spune că selecţia pe care o facem an de an la crosul «Petrache Trişcu» dă roade“.
Şi alte cluburi din Oltenia au avut sportivi pe podium la Campionatul Naţional, după cum urmează: aur: Eduard Costin Zaharia (triatlon, Copii 1) – de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Râmnicu Vâlcea; argint: Daniel Andrei Matei (2.000 m, Copii 1) – CSS Caracal, echipa mixtă de ştafetă 8×50 metri (Copii 3) de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Râmnicu Vâlcea; bronz: Teodor Anca (lungime, Copii 2) – Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Râmnicu Vâlcea şi Cristian Voicu (500 m, Copii 2) – Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Râmnicu Vâlcea.
Campionatul rezervat copiilor a adus emoţii aparte celor prezenţi. Pe de o parte, concurenţii trăiau sentimente de ambiţie, bucuria de a concura, deznădejde, iar antrenorii şi părinţii fie erau mândri de performanţele celor pe care îi susţineau, fie îi consolau după unul din primele eşecuri din viaţa lor şi le ştergeau lacrimile.

Roxana Ene, aur la Campionatul Balcanic

Alţi doi reprezentanţi ai Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ au obţinut medalii în weekend, dar la Campionatul Balcanic al juniorilor 2, desfăşurat în Turcia, la Eskişehir. Roxana Ene a obţinut medalia de aur împreună cu colegele din ştafetă, iar Sorin Coandă a urcat pe treapta a treia a podiumului la 400 de metri garduri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS