14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasina Loredana Dinu nu va sta în Satul Olimpic

Spadasina Loredana Dinu nu va sta în Satul Olimpic

Spadasina de la CS Universitatea Craiova va fi rezervă pentru echipa României care va participa la Jocurile Olimpice de la Londra şi va locui separat de colegele sale. În schimb, la individual va concura o altă craioveancă, Anca Măroiu, alături de Ana Maria Brânză şi Simona Gherman.

La Jocurile Olimpice de la Londra, care vor debuta la sfârşitul lunii viitoare, în proba de spadă feminin va exista şi concurs pe echipe, fiind pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. E o şansă foarte mare pentru spadasinele din lotul României, multiple medaliate la campionatele mondiale, europene şi la concursuri de Cupă Mondială.
Numai că regulamentul forului internaţional prevede ca doar trei dintre cele patru fete de aur ale spadei româneşti să fie incluse în echipă, a patra fiind rezervă.
După încheierea Campionatului European de la Legnano (Italia), selecţionerul craiovean al lotului naţional feminin, Dan Podeanu, a dezvăluit că sportiva ghinionistă este craioveanca Loredana Dinu. Spadasina legitimată la CS Universitatea Craiova nu va avea voie nici măcar să stea în Satul Olimpic. „Rezultatele din acest ciclu olimpic au hotărât. Vom merge la individual cu Ana Maria Brânză, Simona Gherman şi Anca Măroiu, şi cu ele şi la echipe, urmând ca Loredana Dinu să fie rezervă. Putem să facem schimbarea o singură dată, din motive medicale sau tactice“, a explicat profesorul emerit Podeanu, citat de GSP.

A contat locul
în clasamentul mondial

La individual, selecţia s-a făcut având drept criteriu locul ocupat în clasamentul mondial de sportive. În prezent, craioveanca Anca Măroiu, proaspăt vicecampioană europeană, este cel mai bine poziţionată, pe locul patru mondial, cu 157 de puncte, urmată îndeaproape de Simona Gherman, care a învins-o pe Anca în finala de la Europene, cucerind aurul. Simona se află pe cinci, cu 148 de puncte, Ana Brânză ocupă locul şase, cu 134 de puncte, în timp ce Loredana Dinu se află pe poziţia 36, cu 47 de puncte.

„Voi avea emoţii la fel de mari“

Loredana Dinu se află în Bucureşti, iar când am sunat-o ieri avea în voce o urmă de regret. „Îmi pare rău că nu sunt una dintre cele trei fete care vor urca pe planşă la individual, dar voi merge la Londra, mă voi antrena alături de colegele mele într-o zonă unde voi fi acreditată, numai că nu voi locui în Satul Olimpic. Voi fi pregătită pentru că antrenorul poate face o schimbare, ori tactică, ori dacă una dintre fete are probleme medicale. Oricum, le voi ţine pumnii coechipierelor şi voi avea emoţii la fel de mari ca ele“, a spus, pentru GdS, spadasina de 28 de ani.

Leipzig, ultimul concurs până
la Londra

După Campionatul European de la Legnano, de unde spadasinele au revenit cu aur la individual (Simona Gherman) şi două medalii de argint (Anca Măroiu şi la echipe), lotul de spadă a intrat în linie dreaptă cu pregătirea pentru competiţia supremă de la Londra.
Fetele lui Dan Podeanu vor mai participa la o etapă din cadrul Cupei Mondiale, la Leipzig (individual şi echipe), apoi, după două-trei zile de pauză, componentele lotului vor urca la Forban să definitiveze pregătirea pentru Jocurile Olimpice.

Organizare proastă
la Europene

Revenind la competiţia desfăşurată weekendul trecut în Italia, selecţionerul Dan Podeanu, dar şi jucătoarele şi-au arătat nemulţumirea legată de unele probleme organizatorice. Pauza dintre semifinale şi finală a fost destul de mare, de aproximativ șapte ore, iar locul de desfăşurare a competiţiei s-a schimbat. În plus, după ce că au stat mai bine de zece ore în sală, sportivele a trebuit să suporte o căldură sufocantă şi, colac peste pupăză, nu au avut înainte de finală un spaţiu de încălzire adecvat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS