31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTrofeul „Popeci“, câştigat de iberica Torro-Flo

Trofeul „Popeci“, câştigat de iberica Torro-Flo

Jucătoarea din Spania a învins în finală o româncă, Andreea Cristina Mitu, în două seturi, 6-3, 6-4, şi a plecat acasă cu un premiu de 7.315 dolari şi 90 de puncte în clasamentul WTA

A căzut cortina peste o nouă ediţie a turneului feminin de tenis ITF de la Craiova, dotat cu Trofeul „Popeci“ şi premii totale de 50.000 de dolari (plus ospitalitate). Ieri, s-a desfăşurat finala la simplu, între o româncă, bucureşteanca Andreea Cristina Mitu (257 WTA), şi o jucătoare din Spania, Maria-Teresa Torro-Flo (329 WTA). Spre deosebire de anul trecut, când s-a impus Mihaela Buzărnescu, anul acesta, trofeul a ajuns peste hotare, iberica Torro-Flo impunându-se în ultimul act în două seturi, scor 6-3, 6-4. Chiar dacă favorita spectatorilor prezenţi în număr mare în tribunele bazei sportive „Popeci“ nu a câştigat, la final ibericei i-au fost recunoscute meritele prin aplauze îndelungi. „Am trăit o săptămână frumoasă la Craiova, pe care nu o voi uita prea curând. Dedic victoria antrenorului meu, care din tribună m-a purtat spre câştigarea jocului“, a spus Maria-Teresa la festivitatea de premiere, în timp ce Andreea Cristina Mitu, sportivă legitimată la academia de tenis a lui Sever Dron din Bucureşti, şi-a propus ca la anul să câştige finala: „Îmi doresc ca la anul să joc din nou finala şi să o şi câştig. Mi-a plăcut la acest turneu, a fost frumos“.
Maria-Teresa Torro-Flo a plecat acasă cu un premiu de 7.315 dolari şi 90 de puncte în clasamentul WTA, în timp ce Andreea Cristina Mitu a obţinut 3.999 de dolari şi 64 de puncte în clasamentul mondial feminin. Trofeul de la dublu a fost câştigat tot de o pereche străină, Renata Voracova (Cehia) şi Lenka Wienrova (Slovacia). Cele două au trecut în finala disputată vineri seară de perechea Paula Kania (Polonia)/ Irina Khromacheva (Rusia) cu scorul de 6-2, 6-3. Câştigătoarele au primit 2.660 de dolari şi 90 de puncte în clasamentul WTA, iar finalistele – 1.425 de dolari şi 64 de puncte.

Florenţa Mihai, la premiere

Craioveanul Constantin Popeci, organizatorul turneului, le-a mulţumit la festivitatea de premiere tuturor celor care l-au susţinut să organizeze competiţia, care de la an la an a crescut valoarea premiilor. „Am trecut de la un turneu de 25.000 de dolari la unul de 50.000 de dolari şi nu m-aş fi putut descurca fără sprijinul unor prieteni care m-au susţinut financiar. Lumea îmi zice că am gândire pozitivă, voinţă să fac ceva pentru sportivi, dar fără sprijinul financiar al unor oameni nu aş fi făcut faţă. Le mulţumesc din suflet tuturor, începând de la bucătărese, ospătari și până la copii de mingi, arbitri, jucătoare şi spectatori. Acestora din urmă le promit pentru la anul tribune mult mai multe“, a spus Popeci.
Federaţia Română de Tenis a fost reprezentată de fosta mare jucătoare Florenţa Mihai. Finalista de la Roland Garros a felicitat cele două finaliste, dar şi pe organizatorii celui de-al doilea turneu ca importanţă din România din punct de vedere al premiilor puse în joc. Un premiu special a primit şi jucătoarea craioveană Ana Vlăduţu, chiar de la antrenorul ei de la clubul TC Olimp, Ilie Cojan, suma de 500 de dolari, un mic sprijin la început de drum, peste două luni ea urmând să meargă să studieze la o universitate din Chicago (SUA).
Daniela Mitroi-Ochea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS