19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportA curs şampania la Dunăre

A curs şampania la Dunăre

Gaz Metan Severin şi-a luat la revedere de la publicul de pe „Municipal“ în stil de mare echipă, promovarea în Liga I fiind sărbătorită cum se cuvine

Gaz Metan Severin a câştigat sâmbătă dimineaţă cu 2-0 în faţa celor de la Juventus Bucureşti, golurile fiind semnate de Alexandru Marin (’36) şi Hugo Moutinho (’74), acesta fiind ultimul meci din Liga a II-a pentru olteni. Promovarea a fost stropită din belşug cu şampanie, cântecele şi horele întreţinând atmosfera de sărbătoare. La polul opus s-au regăsit oaspeţii, care vor evolua din sezonul viitor în Liga a III-a.
Gaz Metan Severin: Şteţca (’80, M. Neagoe) – Mirescu, Bălău, Dandea, Giurgiu (’80, L. Rusu) – Neacşa, Mitic, Bălace, Zaharia – Moutinho, Al. Marin (’65, Abba). Antrenor: Marian Bondrea.
Juventus Bucureşti: Sardescu – H. Crişan, Bârsănel, Daia, Ilie (’46, Stănică) – Petrescu, Slobozeanu (’46, Chiva), Buştea (’71, Dincă), Radu – Bănuţă, Busuioc. Antrenor: Emil Floruţ.
Antrenorul găzarilor, Marian Bondrea, s-a declarat fericit că a reuşit accederea pe prima scenă şi a spus că abia aşteaptă duelurile cu marile forţe ale fotbalului românesc. „Este o zi deosebită din viaţa noastră şi mă bucur că am reuşit această promovare istorică. Astăzi (sâmbătă – n.r.) nu este un punct final, ci un punct de pornire, de fapt a început ceva frumos. Abia aşteptăm meciurile tari din campionat. Sunt totuşi puţin trist, pentru că mă aşteptam ca la acest ultim meci să avem mai mulţi spectatori (doar 4.000 de suporteri au fost în tribune – n.r.). Un asemenea eveniment trebuia tratat cu mai mult respect“, a punctat Bondrea, după o „baie“ cu şampanie în vestiar.
Odată cu promovarea, formaţia de la Dunăre îşi va schimba denumirea, Gaz Metan urmând să se transforme în FC Severin, Romgaz-ul rămânând doar sponsor la echipă. „Echipa se va numi FC Severin în noul sezon din Liga I, nu Gaz Metan, deoarece Romgaz e doar sponsor, dar nici FC Drobeta, pentru că nu ne întoarcem la ceea ce a fost, la trecut!“, a spus directorul Romgaz, Vasile Cârstea.
Evenimentul a avut şi un moment mai puţin plăcut, preşedintele Gheorghe Constantin având probleme serioase cu inima, pe fond emoţional. Medicii de pe salvare au reuşit să-l readucă la normal după foarte mult timp de la fluierul de final al meciului.
 
Vâlcenii s-au ţinut
de cuvânt
 
Oficialii de la CSM Vâlcea au promis că se vor întoarce neînvinşi din Banat şi aşa a fost. Trupa pregătită de Alin Artimon a remizat sâmbătă, scor 2-2, cu Poli Timişoara, golurile oltenilor fiind reuşite de Vătăjelu (‘16) şi Văduva (‘77), gazdele replicând prin Popovici (’10, ‘90+3).
Poli: Lepmets – Belum, Mera, Fl. Ilie, Fl. Sandu – Ad. Popa (’46, Boştină), Poparadu, Petcuţ (’66, Dobricean), Pătraş – Popovici, Cârstea (’61, Rocha). Antrenor: Valentin Velcea.
CSM Vâlcea: Tufişi – Tomozei, I. Popescu, Plecanciuc (’54, Eremia), Vătăjelu – Daouda, Fl. Pârvu, N. Nicolae, Văduva (’82, Omeag) – Traore (’26, Al. Ionescu), Nkongue. Antrenor: Alin Artimon.
„Suntem singurii care am câştigat ceva din jocul acesta. Echipa arată un potenţial de luat în seamă. Vom vedea pe viitor, dar probabil că rămân“, a declarat Alin Artimon, conform liga2.ro.

FC Olt, doar egal
 
Deşi spera într-o victorie în ultima etapă de campionat, FC Olt Slatina nu a izbutit sâmbătă decât o remiză „albă“ pe teren propriu, scor 0-0, cu FC Bihor, la capătul unui joc destul de tensionat.
FC Olt: Bugiu – Polgar, Irimescu, Corneanu (’56, Cruşoveanu), Bogdanovici – Lengyel, Huţanu, Vâlcică (’63, Cuedan), Melcea (’49, Burcea) – Giurcă, Aug. Chiriţă. Antrenor: Dan Oprescu.
FC Bihor: Popescu – Bic (’46, Hadăr), Danci, Diarra, M. Popa (‘825, Bacter), O. Popa (’67, Selagea), Oltean, Petrache, Sorian, Zahardini, Florean. Antrenor: Gheorghe Ghiţ.
„A fost un meci ca de final de sezon, rezultatul este echitabil. Important este că ne-am îndeplinit obiectivul, dar se putea şi mai bine. Despre strategia pentru sezonul următor nu putem vorbi, trebuie să avem o discuţie cu conducerea“, a spus, pentru gazetanoua.ro, antrenorul oltenilor, Dan Oprescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS