19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinul, în Liga I!

Severinul, în Liga I!

Gaz Metan a primit „undă verde“ din partea Comitetului Executiv şi va juca pe prima scenă din sezonul viitor

Faceţi loc, faceţi loc, Severinu’ intră-n top! Membrii Comitetului Executiv al FRF au respectat regulamentul UEFA şi au decis vineri ca ocupanta locului trei din Liga a II-a, seria 2, în speţă Gaz Metan Severin, să promoveze direct în Liga I în locul Politehnicii Timişoara, formaţie care şi-a retras dosarul de licenţiere, fără să susţină vreun joc de baraj.
„Era absurd să se susţină baraj, regulamentele sunt clare. Că voia FCM Târgu Mureş, asta e altceva. Era dreptul nostru, ni l-am câştigat pe teren. Suntem în culmea fericirii. E o decizie normală, singura care se putea lua. Echipa asta putea fi a Craiovei, dar nu s-a vrut. Nimeni nu voia să-i ia locul Universităţii, doar reprezentam Craiova şi fotbalul nostru avea o forţă, era o continuitate… Am mers la Severin, unde am găsit înţelegere şi tot ce am avut nevoie şi iată că am promovat. Nu se pune problema să venim înapoi la Craiova! Avem un contract de respectat cu cei de la Primăria Severin şi nu putem să le întoarcem spatele unor oameni care ne-au susţinut enorm. O să facem câteva transferuri şi echipa o să arate bine. Am mare încredere în Marian Bondrea, sunt convins că vom face o treabă bună şi în Liga I“, a declarat vicepreşedintele găzarilor, Gheorghe Frăţică, pentru GdS.
„Sufleteşte, sunt mulţumit de ceea ce am realizat, deşi a fost foarte greu, iar mulţi nu au crezut. Şi iată că o echipă relativ săracă a reuşit o performanţă remarcabilă. Să ştiţi că acest club nu e atât de bogat pe cât se spune. Cu puţini bani s-a realizat ceea ce ne-am propus în iarnă“, a punctat preşedintele găzarilor, Gheorghe Constantin, care a rămas ferm pe poziţii în privinţa despărţirii: „E o hotărâre luată, iar eu sunt un om de cuvânt. O parte dintre motivele despărţirii le-am spus, altele vor rămâne mereu în sufletul meu. Voi rămâne la echipă încă zece zile, timp în care primăria şi ceilalţi factori de decizie să găsească un om potrivit care să ducă mai departe acest proiect“.

Bondrea şi compania, fericiţi

Antrenorul craiovean Marian Bondrea s-a declarat fericit pentru realizare şi spune că Gaz Metan Severin merită să joace în Liga I. „Vă daţi seama că suntem fericiţi. Este o realizare foarte mare pentru toată lumea. Nici nu am putut să ţin antrenamentul astăzi (ieri – n.r.). Prin minutul 30-35 al şedinţei de pregătire am primit decizia şi băieţii au început ţipe de bucurie, să facă hore… A fost nebunie. Nu avea rost să continuăm. Sper ca mâine (sâmbătă – n.r.), la meci (cu Juventus Bucureşti – n.r.) să fie stadionul plin şi să le oferim suporterilor o victorie frumoasă, iar la sfârşit să sărbătorim împreună promovarea. În ceea ce-i priveşte pe băieţi, vreau să îi anunţ pe jucătorii mei că toţi cei care au pus umărul la această promovare vor rămâne la echipă şi în sezonul viitor. Însă, recunosc că lotul va trebui să-l întărim cu doi-trei jucători“, a declarat, pentru GdS, Marian Bondrea, care abia aşteaptă întâlnirile cu Dinamo, sperând, totodată, ca suporterii craioveni să-i fie aliaţi în lupta cu Bucureştiul până la revenirea Universităţii pe prima scenă.
„Este un moment istoric pentru Drobeta Turnu Severin. Pentru prima dată avem echipă în Liga I. Cuvintele sunt de prisos în faţa unei asemenea performanţe. Îndreptăm mulţumirile noastre spre toţi cei care au făcut parte, mai mult sau mai puţin, din acest proiect şi nu în ultimul rând suporterilor, care au fost în multe momente al doisprezecelea jucător de care echipa avea atâta nevoie“, a spus vicepreşedintele Răzvan Lupu, pentru gazmetanseverin.ro.
„Decizia de astăzi (vineri – n.r.) e o încununare a unei munci de un an sau, mai bine zis, de când a început ascensiunea acestei formaţii, odată cu promovarea din judeţ în liga a treia. Artizanii acestei performanţe sunt în primul rând jucătorii, antrenorii, conducerea administrativă şi, bineînţeles, cei care au sprijinit financiar această formaţie frumoasă a Olteniei. Le mulţumim tuturor“, a punctat directorul sportiv, craioveanul Marian Zaharia.
„Sunt fericit! Trebuie să te gândeşti că spun eu asta, care mai am două promovări la activ, dar colegii mei, mai mici, care nu au trăit aşa ceva? Eu am trei promovări în patru ani: în 2008 cu Gaz Metan Mediaş, în 2010 cu FCM Târgu Mureş, iar acum, în 2012, cu Gaz Metan Severin. Este senzaţional, mă simt împlinit“, a spus Marius Bălău, căpitanul echipei.

Ultima reprezentaţie în Liga a II-a

Gaz Metan Severin joacă sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul „Municipal“, contra formaţiei Juventus Bucureşti, acesta fiind ultimul meci al sezonului. Severinul promovează după 71 de ani în prima ligă. CFR Turnu Severin a fost ultima echipă din Liga 1 şi singura, în 1941, dar campionatul acela a fost declarat neoficial din cauza războiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS