17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGogoriţă a marcat trei goluri în victoria României din Portugalia

Gogoriţă a marcat trei goluri în victoria României din Portugalia

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat miercuri la turneul final al CE din 2012, după ce a învins, în deplasare, reprezentativa Portugaliei, scor 35-24 (20-12).
Tricolorele au acumulat opt puncte în clasamentul grupei a 2-a a preliminariilor, ocupând primul loc, înaintea ultimei etape. Tot cu opt puncte este și Serbia pe locul secund, care obţine şi ea calificarea la turneul final, după victoria de miercuri, în deplasare, cu Grecia, scor 21-26. Portugalia, cu 4 puncte, și Grecia cu 0, ocupă locurile 3-4.
Pentru echipa României a evoluat şi interul de la SCM Craiova, Alexandra Gogoriţă, care a reuşit să înscrie trei goluri. În afară de Gogoriţă din echipa „tricoloră“ au mai făcut parte: Tolnai (6 intervenţii), Pîslaru (5 intervenţii), Nichita (4 intervenţii) – portari, Ciuciulete (5 goluri), Druţu (5), Băbeanu (5), Chintoan (5), Farcău (4), Nechita (3), Elisei (2), Curea (2), Brădeanu (1), Senocico şi Meiroşu. În primele partide din preliminariile CE din 2012, România a obţinut patru victorii, cu Portugalia (35-24), cu Grecia (38-18) şi cu Serbia (21-19), dar şi o înfrângere, tot cu Serbia (27-29). România va juca ultimul meci din preliminarii la Piatra Neamţ, cu Grecia, mâine. Partida va fi şi ultima pe banca tehnică a României pentru antrenorul Radu Voina, la patru ani distanţă de la preluarea reprezentativei. Primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe se vor califica la turneul final al Campionatului European din Olanda, care este programat în intervalul 2-16 decembrie. La turneul final sunt calificate din oficiu campioana europeană Norvegia şi naţiunea gazdă, Olanda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS