25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportA fost Grozav cu Elveţia

A fost Grozav cu Elveţia

Amical
Elveţia – România 0-1
Stadion „Swissporarena“ din Lucerna, spectatori 12.00.
A marcat: Gheorghe Grozav ‘56.
Elveţia: Sommer – Lichtsteiner, Senderos, Djourou, Ziegler (‘85, Morganella) – Inler, Xhaka (‘76, Wiss) – Barnetta, Mehmedi (‘64, Winter), Stocker (‘64, Emeghara) – Derdiyok. Selecţioner: Ottmar Hitzfeld.
România: Lobonţ – Papp, Chiricheş, Găman (‘85, Goian), Raţ – Bourceanu (‘55, N. Grigore), Florescu (‘55, C. Lazăr) – Torje (‘82, Maxim), Grozav (‘65, Chipciu), Tănase – D. Niculae (‘52, Alexe). Selecţioner: Victor Piţurcă.
Au arbitrat: S.O. Moen – D.R. Nebben, M. Lundberg (Norvegia).

Naţionala României a învins cu 1-0 reprezentativa Elveţiei în amicalul de la Lucerna, victoria tricolorilor fiind adusă de debutantul Gheorghe Grozav

Naţionala României a dat calculele peste cap în meciul cu Elveţia, câştigând la limită, scor 1-0, în faţa reprezentativei Elveţiei, aducându-i pe „ceasornicari“ cu picioarele pe pământ după victoria cu 5-3 obţinută în faţa Germaniei. Unicul gol al partidei a fost marcat de tânărul atacant Gheorghe Grozav, care a reluat imparabil, cu capul, o centrare venită de pe dreapta a lui Gabi Torje (‘56).
„Mă bucur foarte mult pentru debutul meu la echipa naţională şi sper ca în continuare domnul Piţurcă să conteze pe mine. Trebuie să dau o bere, o masă la băieţi după acest gol şi prim meci. Sper să o ţin tot aşa şi să joc meci de meci cât mai bine şi la echipa de club, şi la naţională, unde vreau să ajung să fiu titular. Am avut unele emoţii când m-am văzut în teren cu jucători ca Lobonţ, Raţ, Goian, care au multe meciuri la echipa naţională şi o experienţă foarte mare, dar când am intrat în meci nu am mai simţit emoţiile. Muncim mult, avem o echipă tânără şi sperăm să ne calificăm la Cupa Mondială. Elveţienii au intrat puţin cu nasul pe sus după ce au câştigat cu Germania şi noi le-am dat peste nas. Tricoul l-am dat fratelui meu, care a fost în tribună la meci“, a spus atacantul formaţiei Universitatea Cluj, pentru Mediafax.

„Un rezultat care ne dă speranţe pentru campania următoare“

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat după partidă că rezultatul înregistrat dă speranţe pentru o evoluţie care să asigure calificarea tricolorilor la CM din 2014. „Este o victorie meritată a echipei României, care cu noutăţi în echipă a reuşit să se impună şi să câştige contra unei formaţii foarte bune. Este un rezultat cere ne dă speranţe, am încredere că putem construi, consolida o echipă bună, care să se poată bate în campania următoare cu şanse bune de calificare“, a spus Piţurcă. „Pe Grozav nu l-am descoperit eu, doar l-am chemat la echipa naţională şi l-am introdus în echipă, restul a făcut el. Este meritul lui. Să debutezi în echipa naţională şi să marchezi împotriva Elveţiei nu este puţin. Bravo lui! Căutam un jucător de genul acesta, cu o asemenea personalitate în joc. Eu vreau să felicit toată echipa. Toată echipa a jucat la un nivel ridicat, ăsta a fost motivul pentru care am câştigat. Au fost şi momente mai puţin bune, dar per total sunt mulţumit şi de defensivă, şi de ofensivă. Am avut acţiuni bune, în care am fi putut să mai marcăm. Mai avem nevoie şi de alţi jucători valoroşi, puternici, care, dacă ar fi fost astăzi, scorul ar fi putut fi mai mare“, a declarat antrenorul, lăudându-l pe portarul Bogdan Lobonţ şi punctând că speră ca accidentarea lui Daniel Niculae să nu fie serioasă.

Piţi nu a fost deranjat de suporterul oltean

Întrebat ce părere are de fanul oltean care a intrat pe teren în minutul 6 al meciului de la Lucerna având pe spate scris „Justice for Craiova“, Piţurcă a răspuns că nu a fost deranjat de gestul suporterului: „Pentru mine nu a fost neplăcut gestul, este problema suporterului. A intrat pentru că iubeşte o echipă, Universitatea Craiova. Dacă am câştigat, pentru mine gestul acela este neimportant“.
Antrenorul echipei naţionale îşi avertizează jucătorii că trebuie să trateze cu aceeaşi seriozitate şi amicalul cu Austria, programat marţi, de la ora 21.30, pe „Tivoli Stadion“ din Innsbruck. „Dacă am câştiga şi cu Austria, ar fi un rezultat formidabil pentru aceşti copii şi pentru viitorul echipei naţionale. Sper să nu păţim şi noi acelaşi lucru, după o victorie să nu fim conectaţi la meciul cu Austria“, a adăugat Victor Piţurcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS