10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Ungur i-a luat un set lui Roger Federer

Adrian Ungur i-a luat un set lui Roger Federer

Adrian Ungur (foto) n-a putut ieri să-l împiedice pe jucătorul său preferat, Roger Federer, să stabilească un nou record de victorii de mare şlem, dar românul a reușit performanţa rară de a-i lua elveţianului trei game-uri la zero, în setul al treilea al disputei din turul doi de la Roland Garros. Ungur a câştigat acest set trei, părăsind astfel onorabil French Open.
Federer l-a bătut pe ginerele lui Ilie Balaci în patru seturi, scor 6-3, 6-2, 6-7, 6-3, şi astfel a reuşit victoria cu numărul 234 în turnee de mare şlem, doborând recordul pe care-l deţinea americanul Jimmy Connors. În primele două seturi, Federer s-a impus fără mari eforturi, însă în al treilea Ungur a dat o replică solidă, obligându-l pe elvețian să devină mai agresiv. Ungur a servit perfect în setul al treilea şi a reușit să câștige trei game-uri la zero, ceea ce e o adevărată performanță împotriva lui Federer. Românul a avut două mingi de set la 6-5, pe serviciul adversarului său, iar în tie-break a salvat două mingi de meci ale acestuia, înainte de a câștiga cu 8-6. Setul patru a readus cumva la normal disputa, cu Federer mult mai exact în lovituri şi decis să nu permită un set decisiv. Elvețianul s-a impus cu 6-3, punând punct disputei după două ore și 27 de minute de la primul serviciu. În runda inaugurală la Paris, Adrian Ungur, care are 27 de ani și ocupă locul 91 în ierarhia ATP, a reuşit să-l învingă în patru seturi pe argentinianul David Nalbandian, aceasta fiind cea mai mare victorie din carieră pentru român. Federer va juca în turul al treilea cu învingătorul dintre slovacul Martin Klizan și francezul Nicolas Mahut.

Begu o înfruntă
pe Kanepi în turul doi

Irina-Camelia Begu s-a calificat, marţi seară, în turul doi. Prezentă pentru al doilea an consecutiv pe tabloul principal de la Roland Garros, Begu s-a impus în trei seturi în faţa franţuzoaicei Aravane Rezai, scor 7-5, 5-7, 6-2. Begu şi-a egalat prin acest rezultat performanţa din 2011, când, de asemenea, a ajuns în turul doi la Paris. După desfăşurarea meciurilor primului tur la feminin, dintre românce doar Begu s-a calificat mai departe, următoarea sa adversară fiind Kaia Kanepi din Estonia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS