16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandra Gogoriţă, chemată de Radu Voina la naţională

Alexandra Gogoriţă, chemată de Radu Voina la naţională

Handbalista de la SCM Craiova a fost convocată de Radu Voina la naţională pentru ultimele două partide din preliminariile Campionatului European 2012, cu Portugalia şi Grecia. România este deja calificată la turneul final, programat în luna decembrie.

Naţionala de handbal feminin a României a ratat, în weekendul trecut, calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, nereuşind să se claseze pe unul din primele două locuri la turneul preolimpic de la Lyon (Franţa). Jucătoarele lui Radu Voina trebuie să-şi revină repede deoarece mai au de disputat în perioada următoare două meciuri oficiale, ultimele din cadrul preliminariilor Campionatului European din decembrie 2012. Valentina Elisei şi colegele sale sunt deja calificate la turneul final, ocupând primul loc în grupă, la egalitate de puncte cu Serbia, dar nu îşi pot permite să se facă de râs în disputele cu Portugalia (mâine, deplasare) şi Grecia (sâmbătă, la Piatra Neamţ).
Pentru cele două partide, selecţionerul, care îşi va încheia socotelile cu naţionala României după partida cu Grecia, a chemat şi o jucătoare de la SCM Craiova, Alexandra Gogoriţă.
Interul formaţiei oltene, în vârstă de 20 de ani, revine la naţională după câteva luni de pauză. În luna noiembrie a anului trecut, jucătoarea a fost chemată de Radu Voina pentru Trofeul Carpaţi, dar nu a fost inclusă în lotul care a plecat la Campionatul Mondial din Brazilia, trăind o mare dezamăgire, dar a recunoscut că evoluţia sa din acea perioadă de la echipa de club nu era tocmai bună. Acum s-a bucurat că a reintrat în atenţia lui Radu Voina, selecţioner care a avut mereu cuvinte de laudă la adresa ei, spunând că Alexandra are un braţ puternic şi aruncă bine. „M-a sunat domnul Voina să mă prezint la lot şi m-am bucurat. Nu îmi făcusem planuri de vacanţă pentru că aştept să termine şi prietenul meu şcoala şi mai târziu vom merge în vacanţă. Este o perioadă mai grea pentru naţională, după ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Londra, dar trebuie să ne gândim la viitor. Este bine că se mizează pe integrarea jucătoarelor tinere, deoarece sunt nişte meciuri fără miză mare. Sper să nu dezamăgesc în cele două partide şi să învingem“, a spus ieri Gogoriţă pentru GdS.
Înaintea ultimelor două etape din preliminariile CE 2012, România se află pe primul loc în grupă, cu 6 puncte, la egalitate cu Serbia, dar despărţite de golaveraj, Portugalia ocupă locul trei cu 4 puncte, în timp ce Grecia nu a acumulat nici un punct în patru partide.

N-a avut emoţii
la baraj

În ceea ce priveşte echipa de club, Alexandra spune că nu a avut deloc emoţii că SCM va retrograda. „La turneul de baraj de la Buzău nu am avut deloc emoţii. Consider că valoric am fost mult peste celelalte patru adversare şi am demonstrat că nu merităm să retrogradăm. Sper că la anul vom avea cu totul şi cu totul un alt parcurs“, a spus interul echipei antrenate de Bogdan Burcea.
Revenind la echipa SCM, jucătoarea Mihaela Briscan şi-a prelungit ieri înţelegerea cu clubul municipalităţii cu încă un sezon. La fel a făcut şi soţul acesteia, Adrian Briscan, jucător la echipa de volei masculin a clubului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS