19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBute: E momentul să demonstrez că sunt cel mai bun

Bute: E momentul să demonstrez că sunt cel mai bun

Lucian Bute a avut curaj să lupte cu britanicul Carl Froch în oraşul natal al acestuia, Notthingham. „Mister KO“ este pregătit să câştige meciul de sâmbătă noapte (ora 2.00 – în România) şi să-i reducă la tăcere pe cei 10.000 de susţinători ai arogantului Froch, supranumit „Cobra“

Pugilistul român Lucian Bute se bate sâmbătă noapte (ora 2.00, în direct la MoneyChannel şi Radio România Actualităţi) la Notthingham pentru a-şi apăra centura de campion mondial IBF cu englezul Carl Froch, care va boxa în oraşul natal şi va avea parte de susţinerea a 10.000 de oameni în „Capital FM Arena“.
Pentru ei, cel supranumit „Cobra“ vrea să-l învingă cât mai repede pe român, despre care spune că este un sportiv apreciat peste măsură. „Lucian Bute este apreciat peste măsură. Am luptat cu Jean Pascal, Jermain Taylor, Andre Dirrel, Mikkel Kessler, Arthur Abraham. Nu trebuie să îi înşir pe toţi, dar sunt luptători de elită. Uitaţi-vă la meciurile lui Bute, nu ştii acele nume. Nu a avut parte de adversari de renume ca să te poţi declara impresionat. Brian McGee a fost o victorie OK, Glen Jonhson la fel, dar nici unul nu se compară cu Mikkel Kessler sau Andre Ward. Sau Andre Dirrell sau Jean Pascal, dacă tot vorbim de boxeuri valoroși. Oponenții lui nu au fost la același nivel cu el. Acum e primul său test cu un adversar de calibru. Pentru Bute, eu sunt doar un nume de bifat pe lista sa de recorduri, dar trebuie să mă asigur că în dreptul meu nu va fi trecută o victorie“, a spus Froch într-un interviu exclusiv acordat publicaţiei britanice The Telegraph.
La rândul său, Lucian Bute nu este afectat de declaraţiile lui Froch: „Nu sunt surprins de declaraţiile lui Froch. El spune tot timpul tot felul de lucruri. Înainte de luptă îi place să facă tot felul de comentarii, dar eu ştiu cine sunt, ştiu ce am făcut şi ştiu cum lucrez“, a spus „Mister KO“, citat de Mediafax.
„Mister KO“ este foarte sigur pe el. S-a antrenat la Miami având ca fundal sonor înregistrarea luptei dintre Jean Pascal şi Froch pentru a se obişnui cu atmosfera.
Vrea să plece din Anglia cu centura: „Va fi multă gălăgie, am ceva emoţii pentru că este pentru prima dată când lupt pe un alt teren, acasă la adversar. Este momentul să demonstrez tuturor că sunt cel mai bun luptător. Când eşti un luptător bun, te baţi cu oricine, oriunde. Froch este un luptător bun. Este rezistent, puternic şi agresiv, dar eu am viteza pe care el nu o are. Cred că boxerul cu viteză este cel în avantaj. Chiar dacă va fi la puncte sau la limită, obiectivul meu este să câştig“, a mai spus românul, conform boxingscene.com.

Froch: Îl voi pedepsi şi îmi va face plăcere

Froch spunea că îi va face plăcere să-l pedepsească pe Bute, care a avut curajul să vină să lupte chiar la Nottingham. „Dacă Bute crede că poate veni acasă la mine să mă învingă, se înşală. Ştiu cum este să lupți împotriva publicului, am făcut-o în Danemarca. Să vii în curtea mea să mă insulţi… Îl voi pedepsi şi îmi va face plăcere. Îi mulțumesc că a venit aici, dar a făcut o mare greşeală. Dacă îl bat la Nottingham, va trebui să-mi apăr trofeul în faţa lui în Canada. Aşa prevede contractul!“, a spus Froch, care la finalul anului trecut a fost învins de Andre Ward în finala SuperSix.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS