17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPromovarea găzarilor, la cheremul membrilor FRF

Promovarea găzarilor, la cheremul membrilor FRF

Găzarii au luat licenţa, dar vor afla abia mâine, după şedinţa Comitetului Executiv, dacă vor promova în Liga I direct de pe locul trei sau dacă vor susţine un meci de baraj cu FCM Târgu Mureş

Formaţia olteană Gaz Metan Severin şi-a asigurat locul trei în seria a doua din liga secundă şi, beneficiind de decizia Timişoarei (locul doi) de a-şi retrage licenţa, ar trebui să promoveze în Liga I, conform regulamentului FRF în vigoare. Totul pare simplu la prima vedere, însă, după o declaraţie făcută la „cald“, după Adunarea Generală de la începutul săptămânii trecute, de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, spiritele s-au încins. Mitică de la Ligă a spus că locul Timişoarei, rămas „vacant“, ar trebui să fie ocupat de echipa câştigătoare a unui viitor baraj susţinut de formaţia de pe locul 15 din Liga I, FCM Târgu Mureş, şi cea de pe locul trei din seria Timişoarei, în speţă Gaz Metan Severin. Problema va fi lămurită mâine dimineaţă, când la Casa Fotbalului va avea loc şedinţa Comitetului Executiv, incertitudinea şi teama planând asupra grupării de la Dunăre.
Vicepreşedintele severinenilor, Răzvan Lupu, a dezvăluit, pentru GdS, că ieri-dimineaţă a primit un răspuns pozitiv în privinţa licenţei. „Am primit un telefon de la Bucureşti şi ni s-a zis că totul este ok cu licenţa. Raportul domnului Viorel Duru este favorabil, iar acum trebuie să treacă prin Comisia de Licenţiere, dar e clar că răspunsul este pozitiv. Deci din punctul acesta de vedere putem merge în Liga I, acum mai depindem de hotărârea Comitetului Executiv, care, sperăm noi, să fie favorabilă“, a spus Lupu.

Bondrea: Dreptatea este de partea noastră!

Antrenorul formaţiei Gaz Metan Severin, Marian Bondrea, nu concepe ca echipa sa să nu acceadă în primul eşalon al ţării, afirmaţiile sale fiind motivate de regulamentul FRF şi de munca prestată. „În primul rând, vreau să îmi exprim bucuria pentru îndeplinirea obiectivului, pentru că nu a fost deloc simplu. A fost un retur de campionat bun, l-am început destul de ezitant, dar l-am terminat într-un tur de forţă. Locul trei este obţinut meritat. Am dovedit foarte multă forţă în faţa unor echipe puternice, pentru că seria asta a fost echilibrată, cu foarte multe echipe cu experienţă, care au jucat ani buni la nivelul primei divizii, dar am făcut faţă cu brio. Este bine că ne-am asigurat locul trei. Mai rămân două etape, pe care din punctul meu de vedere trebuie să le câştigăm şi să arătăm că nu a fost întâmplătoare evoluţia noastră de anul acesta. Bine ar fi ca decizia pe care o va lua federaţia să ne favorizeze, pentru că merităm şi este perfect regulamentar. Nu ştiu ce să zic în privinţa barajului. Federaţia noastră este imprevizibilă, ia tot felul de decizii. Nu există în cazul nostru decât o singură variantă: promovarea. Ar trebui boicotată întreaga competiţie, pentru că trebuie să se clarifice şi situaţia asta de ambiguitate. Regulamentul este clar şi nu se schimbă de la toamnă la iarnă. Este ilogic. Regulamentul spune clar, cad trei echipe şi promovează două. Mai auzisem pe cineva că trebuie să jucăm baraj şi cu echipa de pe locul trei din prima serie… Păi aşa trebuie să jucăm şi cu locul trei din Sri Lanka, Bangladesh. Nu e posibil aşa ceva“, a spus „Profesorul“, mâhnit de situaţia ingrată. „Nici un regulament FIFA sau UEFA nu spune altceva decât promovarea echipei imediat următoare celei care nu a îndeplinit condiţiile de licenţiere sau de altă natură, deci totul este foarte clar. Ar fi un abuz dacă s-ar proceda într-o altă manieră şi n-am promova direct. Dreptatea este de partea noastră! Accederea în Liga I ar fi un lucru excepţional pentru oraşul Drobeta Turnu Severin. Sunt convins că stadionul va fi plin la jocuri şi sunt sigur că prezenţa în prima ligă ar fi de durată, nu cum au fost Voinţa Sibiu sau CS Mioveni. Judeţul are forţă să ţină echipa la nivel înalt“, a punctat Marian Bondrea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS