12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLupta pentru supremaţie

Lupta pentru supremaţie

Spectacolul fotbalistic continuă sâmbătă pe „Fusball Arena“, când se întâlnesc Bayern München şi Chelsea Londra
în finala Ligii Campionilor

Formaţiile Bayern München şi Chelsea Londra se întâlnesc sâmbătă seară, de la ora 21.45 (TVR 1), pe „Fusball Arena“, în finala Ligii Campionilor, partidă care se anunţă extrem de spectaculoasă şi de imprevizibilă.
Antrenorul echipei Bayern München, Jupp Heynckes, a declarat că formaţia sa poate avea un mic avantaj, deoarece evoluează pe teren propriu.  „Chelsea a jucat în multe moduri. Cu Benfica prestaţia lor a fost total diferită faţă de cea din meciul cu Barcelona. În ultimele săptămâni au crescut foarte mult şi acum joacă un fotbal concret. Sunt fotbalişti cu multă experienţă, iar cei mai vechi îşi doresc să câştige ceva important cu Chelsea. Va fi un meci deschis, şansele sunt egale, dar faptul că jucăm acasă poate fi un mic avantaj. Dacă vom câştiga, vom intra în istorie“, a spus Heynckes, conform uefa.com.
Tehnicianul german a afirmat că şi-ar fi dorit ca jucătorii suspendaţi, Holger Badstuber, David Alaba, Luiz Gustavo (Bayern) şi Branislav Ivanovici, Raul Meireles, Ramires, John Terry (Chelsea), să poată juca finala. „Am jucat multe meciuri bune în acest sezon, mai ales în Liga Campionilor. În ultimele săptămâni au fost multe meciuri şi antrenamente, s-a consumat multă energie. Ambele echipe vor avea absenţe importante în finală. Mi-ar fi plăcut ca jucătorii absenţi să fie alături de noi, o meritau“, a precizat Jupp Heynckes, care poate deveni al patrulea antrenor care câştigă Liga Campionilor cu două echipe diferite.

Di Matteo nu se sperie de nemţi

Antrenorul echipei Chelsea, italianul Roberto Di Matteo, a declarat că nu ştie dacă este un avantaj pentru formaţia Bayern München că va juca pe teren propriu finala Ligii Campionilor. „Mulţi vorbesc despre ultima înfrângere suferită de Bayern (scor 2-5 cu Borussia Dortmund în finala Cupei Germaniei – n.r.), dar nu poţi cataloga o echipă după un singur meci. Bayern are jucători de calitate care pot face diferenţa. Eu la asta mă aştept în finală. Nu ştiu dacă e un avantaj că Bayern joacă acasă, poate fi o presiune în plus“, a spus Di Matteo, conform uefa.com.
Tehnicianul italian a afirmat că a stat de vorbă cu jucătorii mai vechi din lot care au evoluat în finala Ligii Campionilor din 2008, pierdută de Chelsea la lovituri de departajare în faţa lui Manchester United: „Avem o echipă bună care a luptat pe trei fronturi. Am încercat să ne atingem obiectivele şi toţi jucătorii au dat tot ce au putut. Avem absenţi pentru finală, dar cei care vor intra pe teren vor da sută la sută. Da, am vorbit cu jucătorii despre finala din 2008, a fost o oportunitate pentru ei. Acum este o nouă şansă şi suntem fericiţi să jucăm această finală. Vom încerca să dăm tot ce avem mai bun pentru a câştiga“.
Finala Ligii Campionilor va fi condusă de o brigadă de arbitri din Portugalia, avându-l la centru pe Pedro Proenca, tuşieri pe Bertino Miranda şi Ricardo Santos, iar asistenţi suplimentari – pe Manuel De Sousa şi Duarte Gomes. Arbitru de rezervă a fost desemnat spaniolul Carlos Velasco Carballo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS