21.7 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii nu concep să piardă puncte cu Petrolul

Pandurii nu concep să piardă puncte cu Petrolul

Gorjenii şi-au propus să-şi ia la revedere de la propriii spectatori cu o victorie frumoasă în faţa Petrolului Ploieşti, în ultima etapă urmând să evolueze la Chiajna

Egalul obţinut în Giuleşti, contra Rapidului, le-a dat mare încredere elevilor lui Petre Grigoraş, Pandurii propunându-şi să încheie în forţă finalul de sezon. Astăzi, de la ora 19.00 (Digi Sport 1), gruparea gorjeană va întâlni pe Petrolul Ploieşti, meciul contând pentru runda a 33-a din Liga I anunţându-se extrem de încins. Prahovenii vor să urce în clasament şi să demonstreze că locul lor nu a fost la retrogradare, în timp ce Pandurii şi-au propus
să-şi ia la revedere de la publicul de pe „Municipal“ cu o victorie frumoasă, în ultima etapă urmând să evolueze pe terenul Concordiei Chiajna, mai exact, sâmbătă, de la ora 19.45 (GSP TV).
Din nefericire, gruparea olteană nu va putea alinia „unsprezecele“ dorit în meciul cu Petrolul Ploieşti. „Din păcate, avem câteva probleme de lot după meciul cu Rapid. Rada şi Maxim sunt suspendaţi, iar mâine (astăzi – n.r.) vom vedea şi care este situaţia lui Unguruşan, care a suferit o accidentare în acest ultim meci. În plus, şi pentru ceilalţi jucători este greu, se simte deja la unii dintre ei o anumită stare de oboseală cauzată de numărul de partide din această perioadă“, a declarat Grigoraş, pentru sportingorj.ro. Tehnicianul echipei gorjene este însă optimist în ceea ce priveşte rezultatele pe care Pandurii le va obţine în ultimele două etape: „Totuşi, am convingerea că ei vor mai face un ultim efort pentru că ne-ar aduce îndeplinirea obiectivului, ne-ar face fericiţi şi în clasament, şi pe carduri…“.

Beşiktaş, invitată la Târgu Jiu

Pandurii Târgu Jiu va sărbători în vară o jumătate de secol de la înfiinţare, iar conducerea intenţionează să aducă pe „Municipal“ o echipă cu nume rezonant din fotbalul european pentru un joc de prezentare. Una dintre variante ar fi gruparea turcă Beşiktaş Istanbul (locul 4 în prima ligă). „Am auzit ceva înaintea meciului cu Rapid, că se încearcă aducerea celor de la Beşiktaș, dacă nu mă înşel, pentru că erau impresari care discutau despre cantonament şi se discută şi despre un posibil joc înaintea începerii campionatului, la prezentarea lotului, să jucăm miercuri şi să cerem o programare a jocului undeva pe luni. S-a vehiculat acolo numele celor de la Beşiktaș Istanbul, dar trebuie să contacteze impresarii şi, bineînţeles, discuţiile vor fi purtate de conducători. Mai mult ca sigur se va realiza un meci de genul acesta“, a declarat antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş.
Jocul amical s-ar putea disputa înaintea startului sezonului 2012-2013, prilej cu care oltenii şi-ar prezenta şi lotul.

Juniorii A au ratat calificarea în finală

Echipa de juniori A a clubului Pandurii Târgu Jiu, antrenată de Dorian Gugu şi Sorin Vintilescu, a cedat la Buftea, în semifinalele Campionatului Naţional, în faţa celor de la Viitorul Constanţa, cu scorul de 4-3 (2-1). Golurile oltenilor au fost marcate de Neagu (‘27), Novabilschi (‘65) şi Unguru (‘90+2), în timp ce reuşitele „marinarilor“ au fost semnate de Nikolov (‘29, ’36, ’75) şi Paraschivoiu (‘30).
Pandurii: D. Popescu – Lupu, Oiţă, David, Şchiopu – Unguru, Frunză, Neagu – R. Dumitru, Cilică, Novabilschi. Au mai jucat: Rădulescu, Cimpoieru, Pîrvulescu, Băloi, Găvan.
Viitorul: Şerban – Mitache, Muscă, Vînă, Nikolov, Gavra, Tiron, Soldat, Tănase, Paraschivoiu, Ţîru. Au mai jucat: Ciochină, Păiuș, Eracai, Suciu, Balint. Antrenori: Cristian Cămui şi Roberto Berruero.
În finala competiţiei se vor întâlni Viitorul Constanţa şi Chindia Târgovişte, care a învins în cealaltă semifinală cu 4-0 pe Poli Timişoara, echipă contra căreia Pandurii va juca în finala mică pentru medaliile de bronz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS