19 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSCM Craiova a scăpat de retrogradarea directă

SCM Craiova a scăpat de retrogradarea directă

Handbalistele craiovene au continuat seria victoriilor de pe final de campionat. Au bătut HCM Roman acasă, au scăpat de locurile retrogradabile direct şi acum se gândesc la turneul de baraj.

Jucătoarele echipei feminine de handbal SCM Craiova au obţinut sâmbătă o victorie care le asigură participarea la turneul de baraj pentru menţinerea în Liga Naţională. Oltencele au depăşit, pe teren propriu, la Filiaşi, cu scorul de 27-25, pe HCM Roman, echipă fără griji în acest final de sezon, dar care la pauză avea un avantaj de un gol, scor 14-13. Deoarece a fost ultima etapă, se ştiu deja cele două formaţii care au retrogradat în Divizia A, CSM Bacău (locul 14, 11 puncte) şi Cetate Deva (locul 13, 14 puncte). Craiova se află pe locul 12, primul sub linie, cu 16 puncte, dar are un meci mai puţin disputat, restanţa din penultima etapă, cu HC Zalău, care se va desfăşura mâine.
Revenind la partida de la Filiaşi, oltencele au făcut un joc bun, din nou cu experimentatele Roxana Han (8 goluri) şi Mihaela Briscan (9 goluri) în formă de zile mari, iar la final s-au bucurat alături de fani pentru că au făcut un pas mare în lupta pentru evitarea retrogradării. Antrenorul Bogdan Burcea a spus că înaintea partidei fetele erau tensionate: „A fost o tensiune extraordinară înaintea acestui joc. A fost un meci de încărcătură fizică foarte mare. Romanul a venit să câştige, a evoluat fără presiune pentru că îşi îndeplinise obiectivul, de altfel a şi condus la pauză. Am revenit, le-am spus fetelor la pauză că avem pentru ce lupta. Nimeni nu a crezut că suntem capabili să evităm retrogradarea. Felicit echipa pentru retur, pentru că a crezut că se poate şi că s-a bătut în fiecare meci. Pentru noi începe însă acum un alt campionat. Nu am preferinţe pentru baraj, mă interesează doar echipa mea. Avem două săptămâni în care să ne pregătim. Până atunci, mai avem un meci restant, la Zalău, şi sper să oferim un spectacol agreabil pentru publicul prezent“, a declarat Burcea, citat de Handbalvolei.
Tehnicianul craiovean şi secundul său Grigore Albici au trimis în teren următoarele jucătoare: Ildiko Barbu – Mihaela Briscan – 9 goluri (2 de la 7 metri), Alexandra Gogoriţă – 3 g, Roxana Han – 8 g (1 – 7 m.), Irina Lazarin – 4 g, Nicoleta Crăciun – 3 g, Ioana Pătuleanu. Au mai jucat: Maria Vlăsceanu, Ana Maria Apipie, Andreea Ianaşi, Elena Pătuleanu, Andreea Mitran şi Cristina Florica.

HC Zalău a pierdut finala Cupei EHF

HC Zalău, adversara oltencelor din meciul următor, a ratat sâmbătă şansa de a câştiga trofeul Cupei EHF. Echipa pregătită de Gheorghe Tadici a fost învinsă, la Oradea, de rusoaicele de la Lada Togliatti, scor 21-20 (8-10), în returul finalei. Încurajate de tribune arhipline la Oradea, jucătoarele lui Tadici au fost la un pas de a obţine o victorie preţioasă, dar ar fi fost doar una de palmares. În tur, echipa antrenată de Evgheni Trefilov s-a impus, cu 30-24 (15-14), iar cu scorul general de 51-44 a câştigat Cupa EHF. Meciul retur s-a jucat la Oradea, deoarece sala formaţiei ardelene este în reparaţii. HC Zalău a revenit într-o finală de cupă europeană la 16 ani distanţă de la ultima performanţă similară. În 1996, ardelencele au câştigat City Cup (actuala Challenge Cup), în faţa echipei norvegiene Gjerpen IF Skien.

Tadici: Ar fi bine să avem în fiecare an
o finală

Antrenorul Zalăului a recunoscut superioritatea echipei din Rusia: „Trebuie să recunoaştem că experienţa lor, a celor şase campioane mondiale şi olimpice, şi-a spus cuvântul. Au ştiut exact ce să facă. Îmi pare rău pentru publicul care ne-a susţinut fantastic. Consider că finala rămâne o finală, este un rezultat deosebit. Ne-am bucurat înainte de competiţie şi o putem face şi acum. Cineva trebuia să câştige şi trebuie să recunoaştem că adversarele au fost mai bune, au stăpânit jocul, au ştiut exact ce trucuri trebuie să facă pentru a-i determina pe cei doi, cu dreptatea în mână, să fluiere anumite sancţiuni. Una peste alta, Lada Togliatti a meritat victoria finală. Asta este. Poate vom reuşi altădată. Să dea Dumnezeu ca în sportul românesc să avem parte în fiecare an de o finală de cupă europeană, indiferent la ce nivel şi în ce sport de echipă“, a precizat Tadici, conform Handbalvolei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS