32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii, hotărâţi să pună la punct Vasluiul

Gorjenii, hotărâţi să pună la punct Vasluiul

Liga I
Pandurii Tg. Jiu – SC Vaslui
Stadion „Municipal“, astăzi, ora 20.00 (GSP TV).
Formaţii probabile:
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Rada, Cardoso – Rusu, Pintilii – Al. Maxim, Voiculeţ, C. Cristea – Al. Grigoraş.
Antrenor: Petre Grigoraş.
SC Vaslui: Borjan – Milanov, M. Constantin, Farkas, Hugo Luz – N’Doye, Costin – Sânmărtean, Wesley, Adailton – Temwanjera.
Antrenor: Augusto Inacio.

Petre Grigoraş este conştient de valoarea adversarului de astăzi, dar speră ca punctele să rămână la Târgu Jiu

Formaţia olteană Pandurii Târgu Jiu va întâlni astăzi, de la ora 20.00 (GSP TV), pe teren propriu, pe SC Vaslui, meciul contând pentru etapa a 31-a din Liga I.
Antrenorul gorjenilor, Petre Grigoraş, a spus că a analizat împreună cu elevii săi jocul din runda precedentă şi că s-au pus la punct problemele, astfel că se aşteaptă ca greşelile să nu se repete. „Am avut o discuţie cu ei, după partida de la Galaţi, şi am încercat să analizăm la rece toate aspectele. Aşa e normal, după ce revezi fazele, atunci poţi să iei şi nişte decizii şi să poţi controla sau îndrepta anumite lucruri care s-au întâmplat, din păcate, pentru a nu ştiu câta oară. Am fost visători, am primit goluri din nişte faze care nu anunţau mai nimic, dar sper să punem punct acestor greşeli“, a spus tehnicianul oltenilor.
Grigoraş şi-a făcut „temele“ şi în privinţa disputei de astăzi, cu SC Vaslui, echipă pe care o respectă foarte mult. „Ne aşteaptă un meci extraordinar de greu cu Vasluiul. I-am văzut şi cu Gaz Metan Mediaş, au făcut o demonstraţie de fotbal, dar nu era nevoie să văd acest meci ca să mă edific asupra valorii lor şi a forţei lor de joc. Vasluiul este o echipă cu compartimente echilibrate, şi în apărare, şi în linia de mijloc, nu mai spun de atac, care este letal. Nici nu ştii pe cine să marchezi în această situaţie. Unele echipe îşi iau măsuri să-l marcheze pe golgheterul la zi, Wesley, dar apar Adailton, Temwanjera, Sânmărtean, N’Doye sau Stanciu şi aşa mai departe, jucători foarte buni şi o echipă care trebuie respectată. Poate că meciul lor cu Mediaşul i-a pus pe gânduri şi pe jucătorii noştri şi zic eu că vor avea o atitudine pozitivă pe teren şi vom încerca să câştigăm“, a spus Grigoraş.

„Trebuie să fim pragmatici“

Cunoscând atuurile moldovenilor, Petre Grigoraş şi-a pus la punct planul de a contracara Vasluiul, tehnicianul pandurilor mizând pe ambiţie şi şansă, dar şi pe suporteri. „Dacă ai ambiţie şi şansă, poţi câştiga, pentru că valoarea nu poţi s-o injectezi în 24 sau 48 de ore. Este clar că un stadion plin ne avantajează. Şi jucătorii, şi noi, cei de pe bancă, îi simţim alături de noi pe suporteri atunci când ne încurajează şi ne dau un alt spirit de luptă şi o altă motivaţie. S-ar putea să fie două-trei modificări în primul 11, dar până la ora jocului mai e timp de gândire. Trebuie să mai primesc un raport de la meciul Vasluiului cu Mediaşul şi să-l compar cu alte jocuri, să încerc să găsesc soluţiile cele mai bune, pentru a contracara forţa de joc a Vasluiului. Este o echipă avidă de trofee, s-a investit enorm acolo an de an şi e normal să se afle sus. Mai sunt patru etape, 12 puncte în joc, şi e clar că se gândesc să le câştige pe toate, pentru a spera la câştigarea campionatului“, a spus strategul oltenilor. „Trebuie să fim eficienţi, pentru că Vasluiul, dacă are patru ocazii, îţi dă trei goluri. La noi, procentajul este unul inferior, trebuie să ne creăm vreo şase ocazii ca să dăm un gol. Ca să obţinem un rezultat bun trebuie să fim mult mai pragmatici, iar ce avem trebuie să transformăm în gol, pentru că nu ştiu dacă vom avea şase-şapte ocazii cu Vasluiul. Nu putem să spunem că suntem favoriţi în acest meci, dar vom încerca să dăm peste cap calculele hârtiei şi să facem o figură frumoasă. Se apropie sfârşitul de campionat şi avem nevoie de cel puţin trei puncte pentru a ne atinge obiectivul. Un obiectiv personal ar fi să terminăm în primele opt, ar fi onorabil, din punctul meu de vedere. Pentru locul şase e foarte greu, Oţelul Galaţi are cele mai mari şanse“, a încheiat Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS