32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanca Alina Peşu a debutat în arbitrajul internaţional

Craioveanca Alina Peşu a debutat în arbitrajul internaţional

După Gabriela Dănănae, o altă tânără arbitră din Craiova a împărţit dreptatea în teren în afara graniţelor ţării. Alina Peşu a arbitrat primele sale meciuri internaţionale la un turneu internaţional de fotbal feminin, U17, desfăşurat recent în Republica Moldova.
Alina, care este şi căpitanul echipei de fotbal Real Craiova, a revenit ieri acasă şi a spus primele impresii despre experienţa de peste Prut: „Am arbitrat două meciuri, primele mele partide internaţionale, Ucraina – Moldova şi Ucraina – Ungaria, şi, fiind un turneu amical, nu am prea avut parte de faze grele. Toată lumea a fost mulţumită. Am discutat cu colegele arbitre din Republica Moldova şi la ei sunt mult mai multe şi chiar au mai multe arbitre pe lista UEFA“. Întrebată dacă preferă să arbitreze băieţi sau fete, Alina, care oficiază la centru meciuri din Liga a III-a, a mărturisit că la fotbal feminin este mai uşor să promovezi. „La feminin este mai uşor de ajuns pe lista UEFA, să ai meciuri internaţionale, dar este un nivel mai scăzut decât la masculin. Îmi doresc să ajung cât mai repede să arbitrez la liga a doua la băieţi“, a spus tânăra care este principala marcatoare a prim-divizionarei de fotbal feminin Real Craiova.
Nu doar Alina Peşu a reprezentat formaţia Real Craiova în Republica Moldova. Din lotul României U17 a făcut parte şi o altă jucătoare pregătită de Sorin Pătraşcu, Lidia Moacă. Aceasta a evoluat în două partide şi a contribuit la succesul naţionalei României, care a ocupat primul loc, după ce a învins în finală, la penaltiuri, reprezentativa ţării gazdă.

Real se pregăteşte
de play-off

În ceea ce priveşte echipa de club, fără Alina Peşu şi Lidia Moacă, Real Craiova a încheiat returul cu o victorie, depăşind cu scorul de 4-1, marţi, în deplasare, formaţia din Baia Mare. Golurile formaţiei oltene au fost reuşite de Stanciu (2), Ristache şi Cergan. Astfel, Real va juca în play-off alături de echipele Olimpia Cluj, FCM Târgu Mureş şi CS Brazi, după sistemul fiecare cu fiecare, tur şi retur. Lupta pentru medalii va începe chiar duminică, Real urmând să întâlnească în primul meci, în deplasare, pe FCM Târgu Mureş. Echipele din Cluj şi Târgu Mureş au câştigat seriile Est, respectiv Vest ale Ligii I, şi vor intra în play-off cu 3 puncte, iar Brazi şi Craiova, ocupantele locurilor secunde în cele două serii, vor pleca fără nici un punct.
În 18 etape, CS Real a obţinut 16 victorii şi doar două înfrângeri, ambele în faţa campioanei Olimpia Cluj. Sorin Pătraşcu este mulţumit de evoluţia fetelor pe care le pregăteşte: „Consider că am avut un parcurs bun şi de acum încolo o să avem meciuri şi mai bune pentru a ne clasa pe podium la finalul campionatului“, a spus antrenorul oltencelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS