12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAtletico şi Bilbao, gata de luptă

Atletico şi Bilbao, gata de luptă

Liga Europa – finala
Atletico Madrid – Athletic Bilbao
Arena Naţională, ora 21.45 (Pro TV).
Formaţii probabile:
Atletico Madrid: Courtois – Juanfran, Godin, Miranda, Filipe Luis – Mario Suarez, Gabi – Arda Turan, Adrian Lopez, Diego – Falcao.
Antrenor: Diego Simeone.
Athletic Bilbao: Gorka Iraizoz – Iraola, Javi Martinez, Amorebieta, Aurtenetxe – Iturraspe, De Marcos, Ander Herrera – Susaeta, Llorente, Muniain.
Antrenor: Marcelo Bielsa.
Vor arbitra: W. Stark – J. Salver, M. Pickel (Germania).

Cele două formaţii spaniole luptă în această seară pentru trofeul Ligii Europa, finala fiind găzduită de Arena Naţională
din Bucureşti, de la ora 21.45 (Pro TV)

Se anunţă o seară magică la Bucureşti, Arena Naţională urmând să găzduiască finala Ligii Europa, trofeul fiind disputat de Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, două echipe care practică un fotbal ofensiv şi spectaculos.
Antrenorul formaţiei Atletico Madrid, Diego Simeone, a afirmat că şi-a făcut „temele“ pentru acest meci şi speră ca la sfârşit să se bucure de câştigarea trofeului. „Să câştigi este întotdeauna frumos“, a declarat Diego Simeone, pentru uefa.com. „Trebuie să practicăm un fotbal compact şi rapid. Jucăm cu o echipă spaniolă, aşa că ne cunoaştem foarte bine. Bilbao are un stil ofensiv, rapid, curajos, nu se teme să joace în felul ei, chiar şi în meciurile din deplasare. Când vine vorba de partide de acest gen, cei care au jucat deja ştiu la ce să se aştepte şi cum să facă faţă nervozităţii, presiunii“, a completat tehnicianul argentinian, care a preluat-o pe Atletico Madrid în decembrie, dar a reuşit foarte rapid să-şi implementeze conceptul de joc.

Falcao: Suntem onoraţi şi mândri
să ne aflăm aici

Radamel Falcao, starul lui Atletico Madrid, care se află la a doua finală din carieră după ce sezonul trecut a câştigat competiţia alături de FC Porto, a afirmat că se bucură enorm de faptul că echipa sa a reuşit să ajungă în ultimul act al competiţiei. „Întreg sezonul am avut în minte doar un singur obiectiv: finala de la Bucureşti. Şi după ce am muncit extraordinar pe tot parcursul competiţiei, iată-ne în finală! Acum nu ne propunem altceva decât să câştigăm. Am trecut prin multe momente dificile, dar echipa s-a descurcat şi am ajuns până la finalul drumului. Suntem onoraţi şi mândri să ne aflăm aici“, a declarat Falcao, pentru as.com.
Atacantul columbian s-a arătat impresionat de Arena Naţională. „Este un stadion mare, modern şi drăguţ. Locul perfect pentru a câştiga o finală“, a punctat Radamel Falcao.

Belodedici: Majoritatea românilor ţin cu bascii

Miodrag Belodedici, ambasadorul finalei Ligii Europa, a declarat, pentru cotidianul As, că majoritatea românilor vor susţine echipa pregătită de Marcelo Bielsa. „Românii sunt nerăbdători să vadă echipa Athletic condusă de domnul Bielsa, surpriza Europei. Este echipa la modă. Surpriza turneului. Traiectoria ei a fost extrem de comentată. Manchester United, Schalke… după jocuri bune. Aş spune că majoritatea românilor ţin cu domnul Bielsa şi echipa sa, deşi admiră şi pe Atletico Madrid“, a spus Belodedici.
Întrebat cu cine va ţine la finală, Belodedici a spus: „Cu Bucureşti. Mi-ar fi plăcut să vină aici Valencia, unde am jucat doi ani. Dar oricum va fi o finală minunată. Două echipe care joacă frumos, pe atac. Vor fi multe goluri. Echipele au personalitatea antrenorilor care le conduc. Domnul Bielsa a oferit experienţa sa unui grup de tineri impetuoşi, Simeone antrenează de mai puţin timp, dar transmite ambiţia sa jucătorilor“.

Mircea Lucescu: Va fi spectacol!

Antrenorul formaţiei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, e convins că finala Ligii Europa va un eveniment-spectacol şi că un mare merit pentru organizarea finalei în România îl are Mircea Sandu. „Este succesul federaţiilor din estul Europei, care au decis să-l susţină pe Platini. Este meritul lui Mircea Sandu de a fi reuşit să ajungă printre oameni importanţi din UEFA şi să obţină ceva. Este extraordinar de important pentru fotbalul românesc, pentru turismul românesc. Este ceva cu totul şi cu totul deosebit, iar asta se datorează fotbalului, nu unui eveniment politic, sportiv, aşa că să se mai oprească aceia care critică fotbalul. Bucureştiul va fi invadat de suporterii spanioli şi va fi un spectacol dincolo de orice a văzut oraşul până acum“, a spus Mircea Lucescu la Dolce Sport.
Şahtiorul lui Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ a câştigat ultima ediţie a Cupei UEFA, în 2009.

Gică Hagi: Nu există
o favorită

Fostul fotbalist Gheorghe Hagi a declarat că românii trebuie să fie fericiţi că pot vedea la Bucureşti, în finala Ligii Europa dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, două echipe din Spania, „ţara cu cel mai frumos fotbal“. „Toţi trebuie să fim fericiţi că putem găzdui această finală, că putem vedea două echipe din ţara cu cel mai frumos fotbal. Se întâlnesc două echipe cu un joc ofensiv, care au marcat multe goluri, şi nu există o favorită. Vom vedea un fotbal frumos, de calitate. Şi Llorente, şi Falcao sunt doi fotbalişti de mare valoare, puternici, tehnici, cu un extraordinar simţ al golului, plini de calităţi“, a declarat, pentru prosport.ro, Gheorghe Hagi.

UEFA, atentă la nordici

Norvegia, Finlanda şi Olanda vor primi câte un loc în plus în ediţia viitoare a Ligii Europa, ele ocupând primele trei poziţii în clasamentul fair-play din perioada 1 mai 2011 – 30 aprilie 2012, a anunţat site-ul oficial al UEFA. Norvegia a terminat pe primul loc, cu 8.394 de puncte, fiind urmată de Finlanda, cu 8.300 de puncte, şi Olanda, cu 8.194 de puncte. România s-a clasat pe poziţia a 38-a în această ierarhie, cu 7.662 de puncte.
Ierarhia se întocmeşte pe baza unor evaluări făcute de delegaţii UEFA, care ţin cont, printre altele, de respectul jucătorilor faţă de adversari şi arbitri, de comportamentul fanilor, de cartonaşele galbene şi roşii primite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS