16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVoina a decis lotul pentru turneul preolimpic

Voina a decis lotul pentru turneul preolimpic

 

Selecţionerul a subliniat că nimeni nu trebuie să pună beţe în roate fetelor care se vor prezenta pe 13 mai la reunirea lotului, adică echipele de club să nu le includă pe jucătoarele tricolore în vreun program de pregătire

Selecţionerul Radu Voina a stabilit, luni seară, lotul lărgit al naţionalei feminine de handbal pentru turneul preolimpic de la Lyon (25-27 mai), unde tricolorele vor lupta cu Muntenegru, Japonia şi Franţa pentru cele două locuri calificante la Jocurile Olimpice de la Londra.
„Am stabilit un lot de 21 de jucătoare, din care strict pentru turneul preolimpic vor rămâne 16. Am dorit să evităm orice surprize neplăcute la capitolul accidentări şi peste lista de 21, avem alte 3-4 jucătoare în vizor, cu posibilitatea de convocare. Îmi doresc mult ca după ce ne adunăm, pe 13 mai, prioritatea în handbalul românesc să fie echipa naţională feminină, pentru că luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Nu ar trebui să mai primeze nimic altceva, nici declaraţiile de şedinţă şi nici planurile individuale, ci interesul naţional. Cristina Neagu nu va putea fi alături de noi, nici la turneul preolimpic şi nici la Jocurile Olimpice de la Londra. După revenirea recentă din SUA, de la ultimul control medical, ne-a spus că medicii i-au recomandat repaus între 3 şi 6 luni, deci situația ei este clară“, a declarat Radu Voina, citat de Mediafax. Lotul convocat pentru 13 mai, la Bucureşti, este format din următoarele jucătoare: portari – Talida Tolnai, Tereza Pîslaru, Mirela Nichita şi Denisa Dedu; jucătoare de câmp: Valentina Ardean Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Georgiana Ciuciulete, Ada Nechita, Cristina Vărzaru, Ramona Farcău, Aurelia Brădeanu, Diana Druţu, Adina Meiroşu, Daniela Băbeanu, Mihaela Ani-Senocico, Gabriela Perianu, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu şi Alina Horjea.

Amicale şi antrenamente comune cu Coreea de Sud

Naţionala tricoloră se va reuni pe 13 mai, la Bucureşti, şi după vizita medicală va pleca la Râmnicu Vâlcea. Pregătirea pentru turneul preolimpic va include şi antrenamente comune, şi meciurile amicale cu Coreea de Sud, între 14-21 mai. Programul şi orele de disputare ale meciurilor, din „Palais des Sports de Gerland“, din Lyon, sunt: 25 mai: Muntenegru-Japonia (ora 17.45), Franţa-România (20.00); 26 mai: România-Muntenegru (15.45), Japonia-Franţa (18.00); 27 mai: România-Japonia (15.15), Franţa-Muntenegru (17.30).
Dacă România va obţine calificarea la JO de la Londra, fetele vor avea parte de un program foarte greu. Din Franţa este posibil ca handbalistele să plece direct în Portugalia, pentru penultimul meci din preliminariile CE din 2012, programat pe 30-31 mai, şi care este urmat de cel cu Grecia, pe teren propriu, pe 1-2 iunie. Programul până la JO mai include o săptămână de refacere (11-17 iunie), pregătirea centralizată pentru Olimpiadă (18 iunie – 25 iulie), iar pe 26 iulie plecarea spre Londra. Alte două turnee preolimpice se dispută la Gaudalajara, cu Spania, Croaţia, Olanda şi Argentina, şi la Aalborg, cu Danemarca, Rusia, Tunisia şi Republica Dominicană.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS