16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSCM, aproape de baraj

SCM, aproape de baraj

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a obţinut weekendul trecut a treia victorie consecutivă din acest sezon al Ligii Naţionale. Formaţia pregătită de Bogdan Burcea şi Grigore Albici a învins cu scorul de 36-32 (19-13), la Filiaşi, formaţia de pe locul cinci, HC Oţelul Galaţi, iar în urma acestui succes ocupă locul 12, care duce la turneul de baraj. Oltencele mai au de disputat două meciuri până la finalul campionatului, sâmbătă, în deplasare, cu HC Zalău, apoi pe 12 mai, acasă, cu HCM Roman. Antrenorul Bogdan Burcea consideră că ambele partide sunt la fel de importante ca şi cele precedente: „Fetele trebuie să rămână la fel de concentrate şi pentru aceste ultime două jocuri din campionat. Va fi greu să obţinem victorii în faţa a două formaţii care au unii din cei mai mari antrenori (n.r.-Gheorghe Tadici-Zalău şi Cornel Bădulescu-Roman)“. În ceea ce priveşte partida cu Galaţi, în care fetele de la SCM au condus la un moment dat şi la 13 goluri diferenţă, Burcea a spus că a fost una dintre cele mai bune ale oltencelor: „După cum au evoluat, fetele au dovedit că merită să evolueze în Liga Naţională. Am avut 45 de minute de joc foarte bun, apoi am introdus în teren şi jucătoare mai tinere. Am avut în Roxana Han şi Mihaela Briscan două jucătoare în formă maximă. Mulţumim celor care ne-au susţinut la sală şi nu vrem să-i dezamăgim“. Pentru SCM au evoluat: Ildiko Barbu – Carmen Ilie (3 goluri), Mihaela Briscan (10), Alexandra Gogoriţă (1), Roxana Han (11), Irina Lăzărin (1), Nicoleta Crăciun (4). Au mai jucat: Maria Vlăsceanu, Florina Șerban (portari), Ana Maria Apipie (3), Andreea Ianaşi (2), Andreea Pătuleanu (1), Mihaela Pătuleanu, Andreea Mitran, Cristina Florica şi Elena Nicu.
Cu două etape înainte de final, clasamentul în partea inferioară arată astfel: locul 11 – Neptun Constanţa (16 puncte), 12. SCM Craiova (14 puncte), 13. Cetate Deva (12 puncte), 14. CSM Bacău (11 puncte). Formaţiile clasate pe locurile 13 şi 14 vor retrograda direct, iar cele de pe locurile 11 şi 12 vor participa la un turneu de baraj alături de primele două clasate în cele două serii din Divizia A.

Final de sezon pentru echipele de volei

Cele două echipe de volei de la SCM-U Craiova au disputat la sfârşitul săptămânii trecute ultimele partide oficiale din acest sezon. Echipa masculină a participat la Final Four-ul Cupei României, la Piatra Neamţ, fiind învinsă în semifinale de Dinamo Bucureşti, scor 3-2 (22-25, 26-24, 16-25, 25-19, 15-13). „Am fost la un pas de o mare performanţă, nu am ce să le reproşez băieţilor. Au întâlnit o formaţie puternică în faţa căreia au dat totul pentru a câştiga. Regret că nu am obţinut victoria, care ne-ar fi asigurat participarea în cupele europene“, a concluzionat Dănuţ Pascu, antrenorul craiovenilor.
Formaţia feminină de volei SCM-U Craiova a încheiat campionatul pe locul opt, fiind învinsă în meciul decisiv pentru locurile 7-8, pe teren propriu, de CSM Lugoj, scor 3-2 (30-28, 26-24, 13-25, 19-25, 15-9). „A fost un meci cu de toate, în care am trecut de la agonie la extaz şi invers. Am încheiat sezonul pe locul opt, o poziţie neonorantă pentru echipa noastră, care avea posibilităţi mult mai mari. Totul a ţinut de seriozitatea în pregătirea şi tratarea jocurilor“, a spus antrenorul formaţiei din Bănie, Marian Constantin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS