25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNadia Comăneci: „Craiova Maxima“ ne-a făcut mândri că suntem români!

Nadia Comăneci: „Craiova Maxima“ ne-a făcut mândri că suntem români!

„Zeiţa de la Montreal“ a urmărit live multe meciuri ale Universităţii Craiova din sezonul Cupei UEFA 1982-1983, fiind prezentă în tribuna oficială a fostului stadion „Central“ la aproape toate partidele de acasă ale oltenilor

În anii de glorie ai Universităţii (1980-1983), Craiova a fost Capitala fotbalului românesc, echipa oltenilor fiind cea mai îndrăgită pentru performanţele interne şi internaţionale din acei ani (două titluri, două cupe, sfertfinalişti în Cupa Campionilor Europeni 1982 şi semifinalişti în Cupa UEFA 1983). „Craiova Maxima“ a avut mulţi susţinători şi prieteni. Printre personalităţile vremii care au trăit alături de jucători şi suporteri emoţiile meciurilor din sezonul glorios UEFA 1982-1983 s-au numărat: Fănuş Neagu, Nadia Comăneci, Tudor Gheorghe, Adrian Păunescu, Eugen Barbu. Publicăm mai jos opinia Nadiei Comăneci despre „Craiova Maxima“.
„Îmi amintesc de anii în care echipa Universitatea Craiova apărea în discuţiile tuturor. În acea perioadă urmăream fenomenul fotbalistic, dar nu pot să spun că eram un suporter. Acesta este mai mult teritoriul bărbaţilor. Realizările echipei de fotbal Universitatea Craiova au reuşit să atragă atenţia şi femeilor, nu doar a bărbaţilor… Mă bucur că am avut plăcerea să fiu în tribuna stadionului din Craiova la unele dintre cele mai importante momente din istoria fotbalului nostru, că am putut susţine fotbaliştii «Craiovei Maxima», care ne-au făcut mândri că suntem români. Eram de părere, cum sunt şi acum, că fiecare sportiv, indiferent de sportul pe care îl practică, are nevoie de susţinere şi sprijin. Universitatea Craiova a fost prima echipă de club care a arătat că se poate, că fotbalul românesc poate să reprezinte ceva în Europa…. «Craiova Maxima» a confirmat şi a fost deschizătoare de drumuri. Pentru asta, trebuie să le mulţumim fotbaliştilor de atunci şi să le păstrăm un loc important în istoria sportului românesc“.

(Fragment din volumul „Frumoşii nebuni ai Craiovei Maxima“, ediţia a II-a, aflat în curs de apariţie la Tipografia de Sud Craiova)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS