12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCruşoveanu şi Irimescu au „închis“ Gazul

Cruşoveanu şi Irimescu au „închis“ Gazul

FC Olt Slatina şi Gaz Metan Severin nu au găsit drumul spre gol în derbiul Olteniei şi a trebuit să se mulţumească doar cu un punct

 

Derbiul Olteniei din runda a 20-a din liga secundă, FC Olt Slatina – Gaz Metan Severin, s-a încheiat nedecis, scor 0-0, jocul disputat sâmbătă la Piatra Olt fiind, de altfel, unul anost, cu foarte puţine ocazii de poartă. Gazdele au început meciul cu gândul să obţină un punct, ceea ce s-a şi întâmplat, asta graţie foştilor găzari Paul Irimescu şi Cosmin Cruşoveanu, care i-au stopat de fiecare dată pe atacanţii severineni Paul Abba, Cosmin Vancea şi Alexandru Marin.
„Am jucat bine tactic, am vrut să nu mai primim gol şi să nu mai facem greşelile pe care le-am făcut în meciurile anterioare pentru a intra la pauză cu un rezultat de egalitate, în ideea de a aduce un plus din punct de vedere fizic în partea a doua. N-am reuşit să fructificăm perioada bună din repriza a doua, în care o bună parte am dominat, dar eu spun că rezultatul este echitabil. Am întâlnit o echipă bună, cu o posesie mai bună ca a noastră, însă noi nu strălucim la acest capitol. Nu cred că arbitrul a lăsat jocul liber, din moment ce am primit atât de multe cartonaşe galbene, acesta este un lucru care pe noi ne încurcă, tocmai pentru că arbitrii sunt puţin fricoşi şi nu lasă jocul mai liber. Altceva nu vreau să mai comentez, după părerea mea a fost un arbitraj bun. Urmează meciul cu UTA și, din păcate, avem multe indisponibilităţi“, a declarat antrenorul celor de la FC Olt, Dan Oprescu.
„Nu obişnuiesc să vorbesc despre arbitrii. Dar nu e normal ca acasă să ne fie daţi arbitrii de calibru, precum Balaj, iar în deplasări să se facă experimente pe noi, să ni se dea debutanţi. Astăzi (sâmbătă – n.r.), Irimescu ar fi trebuit eliminat în startul întâlnirii, iar apoi am avut penalti clar ca lumina zilei. Faptul că nu au fost luate aceste decizii a cântărit mult în economia jocului“, a afirmat tehnicianul severinenilor, Marian Bondrea.
FC Olt: Bordea – Bogdanovici, P. Irimescu, Cruşoveanu, Giurcă – Pavel, Corneanu, Polgar (’92, Burcea), Melcea (’74, Huţanu) – Bancu, Dragalina (’90, Lengyel).
Gaz Metan Severin: Şteţca – Mirescu, Bălău, Cosic, Bălace – Zaharia, Mitic, Olah, Neacşa (’76, Marin) – Abba (’76, Moutinho), Trifu (’61, Vancea).
 
CSM Vâlcea se afundă în clasament
 
Supervizaţi din tribună de viitorul antrenor, Alin Artimon, jucătorii de la CSM Vâlcea au încercat să depăşească Luceafărul Oradea, însă cele trei puncte din Zăvoi au poposit în cele din urmă în contul trupei lui Leo Grozavu. Oaspeţii s-au impus la limită, scor 1-0, golul fiind marcat de C. Roşu, în minutul 57, rezultat în urma căruia Marius Mitu şi compania s-au apropiat şi mai mult de subsolul clasamentului.
CSM Vâlcea: Tufişi – Vasile, I. Popescu, Plecanciuc, Eremia – Nicolae, Pârvu, Văduva (’60, Makhtar), Priabac – C. Stoica (’73, G. Ene), Nkongue.
Luceafărul Oradea: Samoilă – Mihuţ, Pocian, Achim, Lupuţ – Mureşan, Bundea (’78, F. Neaga), Muntean, Codoban (’70, Ianc) – C. Roşu (’85, Konyeha), T. Moldovan.
 
ALRO a dat cu UTA „de pământ“
 
Deşi măcinată de probleme după demiterea lui Daniel Mogoşanu, ALRO Slatina a făcut spectacol ieri, pe „1 Mai“, cu UTA Arad, câştigând cât se poate de clar, scor 3-0. Boroiban a deschis scorul în minutul 14 printr-un şut în plasa laterală, Ene a majorat diferenţa la două goluri după ce a driblat şi portarul oaspeţilor (2-0, ‘50), iar Creţu a „închis“ tabela la 3-0 cu o „torpilă“ din marginea careului de 16 metri (‘85).
„Secundul“ George Biţă a mizat pe următorii jucători: Savu – Pasăre, Muscă, Grosu, Velcovici – Sg. Popescu (’88, Săceanu), Al. Coman, Precup, I. Stancu – Ene (’86, Anghelina), Boroiban (’68, Creţu).
De partea cealaltă, tehnicianul arădenilor, Roland Nagy, a folosit următoarea formulă: Smaranda – Siminic, Pocuca, Gligor, Bălan – Varga (’71, Năbădan), Hidişan (’71, Neagu), Purece, Bucur (’56, Galanis) – Mara, Capătă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS