19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim vrea să bată şi în Ungaria

Oltchim vrea să bată şi în Ungaria

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea sunt aproape de finala Ligii Campionilor. Oltencele au un avantaj de patru goluri după meciul tur din semifinale cu Gyor, dar joacă la victorie sâmbătă (ora 17.00, Digisport 1), în sala din Veszprem.

Oltchim este gata pentru returul de foc cu ETO Gyor, programat sâmbătă, de la ora 17.00, la Veszprem, transmis în direct la DigiSport 1. Vâlcencele s-au impus în tur la patru goluri diferenţă, scor 35-31, după o repriză secundă fantastică, dar nu se mulţumesc să apere avansul din tur, ci vor să le bată pe unguroaice şi la ele acasă.
Antrenorul Oltchimului, Radu Voina, a spus înainte de plecarea spre Ungaria că echipa care va juca mai bine în apărare va reuşi calificarea în finală. „În apărare va fi lupta. În tur am marcat 35 de goluri, ceea ce este enorm în faţa unor portari de talia lui Haraldsen sau Palinger. Dar, să nu uităm că am şi primit 31. Apărarea noastră nu a funcţionat cum ar fi trebuit. Am luat prea multe goluri. Aşa că, în retur, trebuie să ne concentrăm pe asta. Jocul unguroaicelor se învârte mult în jurul lui Loke, iar Amorim, dacă nu ieşi la ea, îţi ia capul de pe umeri, cum se spune. Gorbicz e cu angajările la oricine, e inventivă, iar Lekici, în tur, nu a jucat la valoarea ei reală, aşa că trebuie să ne aşteptăm la altceva din partea ei. De aceea spun că în apărare se va decide meciul. Dacă ne apărăm cum trebuie, vom merge mai departe“, a spus Voina pentru Mediafax.
În sezonul 2009-2010, Oltchim s-a calificat în singura finală de Liga Campionilor din palmares, după ce au depăşit-o chiar pe Gyor. Actul final a fost pierdut în faţa lui Larvik, echipă ce luptă şi în această ediţie pentru accederea în finală. Larvik a fost învinsă în tur, pe teren propriu, de Buducnost Podgorica, scor 22-20. Returul se dispută duminică la Podgorica.

Voina: Toţi mă întreabă de ce nu jucăm ca în repriza secundă

Tehnicianul „galacticelor“ a adăugat că este greu de apărat victoria la patru goluri din tur în faţa unei echipe precum Gyor: „Echipele se cunosc foarte bine, va depinde totul de ambiţia şi nebunia aceea extraordinară din acele 60 de minute. Mă întreba lumea după meciul tur de ce nu jucăm tot timpul ca în repriza secundă. Pentru că nu se mai poate juca la fel ca acum 30 de ani, pentru că poate nici nu ar mai fi vreun farmec, poate ar fi prea simplu, poate jocul e atât de combinativ şi sofisticat tactic încât nu mai poţi“.
Partida se joacă într-o sală cu o capacitate dublă faţă de cea din Vâlcea şi deşi suporterii unguri sunt foarte gălăgioşi, jucătoarele Oltchimului speră ca acei 500 de fani români care şi-au anunţat prezenţa la Veszprem să se poată face auziţi.

Petre Cozma: Fetele vor juca în opt

Petre Cozma, tatăl lui Marian Cozma, e convins că Oltchim se va califica în finala Ligii, mai ales că va juca returul la Veszprem, în sala unde a evoluat şi fiul său. „Gyorul nu va reuşi să surmonteze diferenţa. Sunt român şi cred în echipa asta! Oltchimul beneficiază de jucătoare cu un potenţial tehnic imens, handbaliste cu o experienţă vastă, care nu se lasă uşor intimidate de 5.800 de spectatori adverşi. L-am asigurat pe Radu Voina că oricum Oltchimul va juca în opt pentru că de deasupra unei porţi din sala din Veszprem cineva le va ajuta pe fete atunci când nu-şi vor găsi cadenţa, fiul meu Marian. Vor juca în opt!“, a spus Petre Cozma, citat de Prosport.

Jucătoarele sunt optimiste

Adina Meiroşu: Avem nevoie de cel puțin aceeaşi ambiţie pe care am avut-o aici, de dăruire mare, de răbdare… foarte multă răbdare, să nu ne grăbim, să nu pierdem mingi şi să greşim cât mai puţin.
Iulia Curea: Să sperăm că vom dovedi un spirit de echipă la fel ca și cel de acasă… în faţa publicului numeros care va fi acolo.
Radu Voina: Rezultatul din tur nu înseamnă nimic la acest nivel, trebuie să luăm totul de la 0-0 şi să luptăm la victorie, nu la apărat diferenţa de patru goluri. Am învins în tur, dar acum trebuie neapărat să mergem cu ambiţia de a câştiga. Îmi menţin părerea, şansele de calificare sunt 60-40 în favoarea echipei Gyor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS