20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDerbiul Olteniei, la Piatra Olt

Derbiul Olteniei, la Piatra Olt

La nici trei zile de la Gaz Metan Severin – ALRO Slatina 1-0, liga secundă programează un alt derbi oltenesc, de data aceasta la Piatra Olt, pe stadionul „Rapid“, FC Olt Slatina urmând să întâlnească sâmbătă, de la ora 11.00 (TVR 3), pe Gaz Metan Severin. Partida, care contează pentru etapa a 20-a, se anunţă extrem de interesantă, întrucât cele două formaţii, aflate la poli opuşi în clasamentul seriei de Vest, ţintesc victoria pentru îndeplinirea obiectivelor, unele deloc uşor de realizat. Pentru gazde, cele trei puncte ar însemna o „gură mare de oxigen“, îndepărtându-se puţin de zona „nisipurilor“ mişcătoare, în timp ce pentru oaspeţi ar echivala cu consolidarea poziţiei a treia din clasament, una care ar putea duce în Liga I la finele acestui sezon. În tabăra alb-vişiniilor se regăsesc din iarna trecută şi doi foşti jucători ai Gaz Metan Severin, fostul căpitan Cosmin Cruşoveanu şi fundaşul Paul Irimescu, însă aceştia consideră jocul drept unul normal. „E un joc oarecare, nu este special pentru mine, nu sunt nostalgic. La Gaz mi-am făcut datoria cât am putut de bine şi cât a fost nevoie de mine, iar acum încerc acelaşi lucru aici, la FC Olt. Cred că va fi un meci frumos, deschis, pe care sper să-l câştigăm“, a spus, pentru GdS, Cosmin Cruşoveanu.

CSM Vâlcea şi ALRO, misiuni dificile

Celelalte formaţii oltene, CSM Vâlcea şi ALRO Slatina, nu vor avea viaţă uşoară în această rundă, urmând să întâlnească adversari cel puţin incomozi.
Jackie Nicolae şi compania vor juca sâmbătă, de la ora 11.00, în Zăvoi, contra orădenilor de la Luceafărul, o formaţie imprevizibilă, clasată pe locul nouă, dar oltenii nu concep să nu contabilizeze toate cele trei puncte. Nu este exclus ca la partida cu orădenii CSM-ul să fie condus de pe bancă de Alin Artimon, care este foarte aproape să fie numit manager general, Marius Mitu urmând să-şi păstreze titulatura de antrenor-jucător.
O situaţie ceva mai delicată se regăseşte la ALRO Slatina, şi asta pentru că aluminiştii au rămas fără antrenor. Preşedintele Jean Niţulescu nu s-a grăbit să anunţe numele noului tehnician, cel puţin până la închiderea ediţiei, dar nu este exclus ca înlocuitorul lui Daniel Mogoşanu să „apară“ până la primul fluier al partidei de duminică, de la ora 11.00, cu UTA Arad. Cu toate acestea, aluminiştii nu concep să piardă întâlnirea, pentru că nu au renunţat la gândul de a termina campionatul pe locul trei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS