11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Galacticele“ nu se îmbată cu apă rece

„Galacticele“ nu se îmbată cu apă rece

Deşi Oltchim a învins la o diferenţă de patru goluri pe Gyor, managerul Constantin Roibu, antrenorul Radu Voina, dar şi jucătoarele consideră că echipa are mult de muncă în returul de la Veszprem pentru a se califica în finala Ligii Campionilor

Oltchim a reuşit o victorie fantastică duminică seară, cu Gyor (scor 35-31), în manşa tur a semifinalei Ligii Campionilor.
Constantin Roibu, managerul Oltchimului, consideră că româncele trebuie să joace la victorie partida retur cu Gyor, programată sâmbătă la Veszprem, în Ungaria. „Am văzut duminică seară în partea a doua a meciului de la Vâlcea o echipă a Oltchimului aşa cum mi-aş dori întotdeauna. Toată lumea a jucat cu multă ambiţie şi determinare şi au meritat victoria. Totuşi, nu trebuie să stăm la umbra celor patru goluri din tur. Dacă mergem să ne apărăm, nu avem nici o şansă. Trebuie să ne ducem să câştigăm şi în retur“, a spus Roibu, citat de GSP. Omul cu bani de la Oltchim s-a felicitat că a insistat ca Luminiţa Dinu să revină în poartă: „E un portar mare. Mă bucură şi faptul că handbaliste care intraseră într-un oarecare con de umbră au demonstrat că merită să joace la Oltchim. Aici le amintesc pe Curea, pe Nechita, chiar şi pe Meiroşu“, a mai declarat Roibu pentru aceeaşi sursă.
Băileşteanca Ada Nechita a făcut un meci mare contra unguroaicelor, aşa cum se întâmplase şi cu doi ani în urmă. Extrema dreaptă a „galacticelor“, care a fost susţinută din tribună de iubitul său, Florin Costea, a spus că echipa nu are nevoie de o motivaţie specială pentru a-şi dori să joace finala. „Gândul că putem juca din nou finala este de ajuns. Nu avem nevoie de o motivaţie specială pentru returul de la Veszprem“, a spus Ada Nechita, care a marcat cinci goluri în poarta Gyorului.

Iulia Curea: Am fost pusă în valoare

Jocul Oltchimului a mers bine pe extreme. La fel ca Ada Nechita, şi Iulia Curea a făcut o partidă reuşită. Intrată în teren în repriza secundă, Curea a marcat şapte goluri. „Le mulţumesc fetelor că m-au pus în valoare. Noi, ca extreme, nu avem ce face, aşteptăm mingi de la coechipiere. Eu am avut azi (duminică – n.r.) multe şi am profitat de fiecare şansă. Trebuie să mergem să muncim mult şi în retur, să jucăm şi mai bine decât am făcut-o în partea a doua şi abia apoi vom vedea“, a spus Curea la finalul partidei de duminică. Şi antrenorul Radu Voina crede că şansele la calificare în finală sunt încă la 40 la sută, în ciuda victoriei din prima manşă a semifinalelor. „Să nu credem că suntem calificaţi, şansele sunt în continuare 60 la sută pentru Gyor şi 40 la sută pentru Oltchim. Mă bucur de susţinerea publicului, chiar dacă la pauză nişte cârcotaşi îmi cereau demisia“, a spus Voina. Tehnicianul a dezvăluit şi secretul revenirii spectaculoase a oltencelor din repriza secundă: „La pauză le-am spus fetelor să facă ce n-au făcut în prima repriză, să nu mai evite contactul fizic. În prima repriză nu s-a făcut, dar la pauză le-am spus că ajunge. Le-am spus că trebuie să ieşim demn de pe teren. Reveniri de genul acesta se întâmplă o dată în viaţă, să nu credem că reuşim asta zi de zi“. Marcatoarele Oltchimului în partida de duminică au fost: Curea – 7 goluri, Vizitiu – 5, Nechita – 5, Brădeanu – 5, Ozel – 3, Managarova – 3, Vetkova – 2, Băbeanu – 2, Meiroşu – 2, Manea – 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS