25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPătraşcu: Dacă vin Stanciu şi Iordăchiuş, ne batem la titlu

Pătraşcu: Dacă vin Stanciu şi Iordăchiuş, ne batem la titlu

Fotbalistele de la Real Craiova debutează astăzi în returul campionatului într-un meci cu liderul şi totodată campioana en-titre, Olimpia Cluj. Antrenorul Sorin Pătraşcu spune că, dacă va primi din Cipru „cartea verde“ a jucătoarelor Ana Maria Stanciu şi Olga Iordăchiuş, oltencele pot lupta pentru titlu.

Duminică s-a reluat campionatul Ligii I de fotbal feminin, cu prima etapă din retur, dar Real Craiova va juca astăzi, de la ora 11.00, pe teren propriu, pe stadionul „Oltenia“ (fostul Chimia) de la Combinat. Adversara echipei antrenate de Sorin Pătraşcu este Olimpia Cluj, nimeni alta decât campioana en-titre, lidera Seriei Vest şi totodată principala favorită la câştigarea titlului naţional. Practic, majoritatea jucătoarelor de la Olimpia sunt componente de bază ale naţionalei de senioare a României.
Chiar dacă oltencele vor întâlni un adversar puternic, antrenorul Sorin Pătraşcu nu se sperie şi spune că obiectivul fetelor este să nu piardă partida.
„Toată lumea ştie că Olimpia este o echipă valoroasă, iar componentele lotului, care până acum un sezon evoluau pentru cealaltă echipă din Cluj, Clujana, au multiple titluri de campioane în palmares. Noi ne-am propus să nu pierdem acest joc, ar fi bine pentru moralul fetelor. Avem câteva jucătoare importante absente: Alina Peşu este plecată la un stagiu al arbitrilor de Liga a III-a, Georgiana Pozmac are piciorul în gips, iar Ozana Ababei are un examen important la Timişoara şi nu poate ajunge“, a spus Pătraşcu, care este suspendat şi va vedea partida din tribună.
Spre deosebire de adversară, Real este o echipă săracă, cu jucătoare care vara trecută, după ce au încheiat sezonul pe locul trei, au fost premiate cu „fabuloasa“ sumă de 20 de lei fiecare.
Cu toate acestea, oltencele sunt ambiţioase şi vor să-şi atârne din nou la gât o medalie în vară, indiferent de culoare. „Obiectivul nostru este să ne calificăm în play-off, adică să ne clasăm pe unul dintre primele două locuri în serie la finalul returului. În această iarnă am adus două jucătoare, a revenit portarul Flori Bertea, care ne ajuta mult, şi fundaşul central Mihaela Neacşu, de la Târgovişte. Avem acceptul altor două jucătoare care evoluează în campionatul din Cipru, Ana Maria Stanciu şi Olga Iordăchiuş, la echipa de pe locul trei. Momentan acolo este grevă şi trebuie să mai aşteptăm, dar sperăm că la partida cu Oradea, din 1 aprilie, ele să poată primi «cartea verde» şi să poată juca. Dacă vin, pot spune în premieră că ne vom bate şi pentru titlu, chiar dacă din punct de vedere financiar nu ne putem compara cu Olimpia Cluj şi Târgu Mureş. Vrem o medalie“, a adăugat Pătraşcu.

Sporting a câştigat prin neprezentarea gazdelor

Cealaltă echipă craioveană din Seria Vest a Ligii I, Sporting, care aparţine lui Marian Pălărie, reprezentantul fotbalului feminin în Comitetul Executiv al FRF, a obţinut duminică prima victorie în 2012. Oltencele au câştigat cu 3-0 la „masa verde“ disputa din deplasare cu cealaltă echipă din Cluj, Clujana, prin neprezentarea gazdelor.
Sporting, formaţie antrenată de Marian Constantin, ocupă locul opt în serie, cu 9 puncte, iar etapa viitoare va întâlni UTA Arad, sâmbătă, pe terenul de la Sopot.

Play-off cu patru echipe

Liga I este structurată pe două serii geografice, est şi vest, iar anul acesta primele două echipe clasate în fiecare serie vor disputa play-off, cu jocuri fiecare cu fiecare. Formaţiile de pe locul doi în serie vor fi dezavantajate deoarece vor intra în play-off fără nici un punct, iar echipele de pe primul loc, cu 3 puncte.

Clasamentul Seriei Vest

1. CFF Olimpia Cluj    – 27 puncte (9 meciuri)
2. CFR Timişoara        – 19 p (10 meciuri)
3. Motorul Oradea      – 19 p (10 meciuri)
4. Real Craiova            – 18 p (9 meciuri)

8. Sporting Craiova     – 9p (10 meciuri)
Notă: Echipa Real Craiova a fost sancţionată cu 6 puncte pentru nerespectarea unei decizii a Comisiei de Disciplină a FRF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS