17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Sandu ţine strâns de scaunul de la FRF

Mircea Sandu ţine strâns de scaunul de la FRF

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat la postul The Money Channel, că nu intenţionează să renunţe la şefia fotbalului românesc după disputarea finalei Ligii Europa, găzduită de „Arena Naţională“, așa cum se zvonise în ultimul timp. „Rămân şi după finala Ligii Europa. Fotbalul românesc este bine văzut afară. Vor fi în Bucureşti 40.000 de turişti cu ocazia meciului de pe 9 mai. 29-30% din banii care vor veni vor fi din cazare. Repartiţia a fost de 9.000 de bilete pentru o echipă calificată în finală. Am discutat mult cu Platini şi cu ceilalţi membri pentru a obţine organizarea finalei Ligii Europa“, a spus preşedintele FRF. „Costurile totale duc la patru milioane de lei pentru gazonul de la marea finală. Trebuie schimbate toate straturile. Acum se vor scoate doar zece centimetri din terasamentul respectiv. Constructorul va suporta costuri de aproximativ 400.000 de euro. Trebuie luată aparatura pentru fotosinteză. Oricum, an de an se va schimba gazonul. Peste tot este aşa acolo unde există stadion acoperit“, a punctat Mircea Sandu, fiind de părere că România poate organiza şi un Campionat European.
Mircea Sandu nu este deloc afectat de protestul suporterilor la adresa FRF, punctând că nu are de gând să se retragă. „Vom vedea care vor fi reacţiile după finală. N-am văzut o poză cu batistele fluturând, asta în legătură cu prostestele făcute la adresa preşedintelui FRF. E dreptul lor să facă această campanie, dar nu vor avea sorţi de izbândă, nu aşa îl determini pe un om să renunţe. Atâta timp cât muncesc, îmi fac proiectele, nu văd unde ar fi probleme“, a spus Sandu, explicând şi cum ar trebui să fie „profilul“ viitorului conducător al fotbalului autohton: „Cine vine în locul meu la FRF nu trebuie să fie neapărat fost fotbalist, să fie un bun manager, asta contează cel mai mult. Sunt multe exemple de foşti jucători care pot veni la conducerea FRF. Aş menţiona aici toată echipa din 1994, la care se adaugă Mutu şi Chivu. Eu am mandat la Comitetul Executiv UEFA până în 2015. Avem mai multe meciuri suspectate de blat, iar atenţionarea vine din partea UEFA. Nu am nici o implicare, alţii vă vor da răspunsurile în legătură cu aceste dispute. Se tot discută de blaturi, dar nu a fost adusă vreo probă niciodată“.

Nemulţumit
de conducători

Sandu nu a ezitat nici un moment să-i arate cu degetul pe cei care investesc în sportul românesc, punctând că nu sunt buni conducători. „Nu avem manageri în fotbalul românesc, avem în afaceri, dar în sport nu, iar aici mă refer la tot sportul. Nu avem o strategie făcută de guvern, nu există aşa ceva de 20 de ani încoace. Fotbalul este cu un pas înaintea celorlalte sporturi. Am avut altă ieşire, altă vizibilitate“, a concluzionat şeful FRF.
Mircea Sandu a încheiat interviul, dezvăluind şi noul obiectiv al tricolorilor: „Calificarea la EURO din 2016 este principala ţintă a FRF pentru echipa naţională a României. După acest episod, noi spunem că vor fi calificări succesive“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS