9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMingote: CFR tremură când aude de Pandurii!

Mingote: CFR tremură când aude de Pandurii!

Pandurii sunt „naşii“ clujenilor. Cu Pedro Mingote în poartă, gorjenii nu au pierdut niciodată cu CFR Cluj.

Lusitanul pandurilor, Pedro Mingote, este gata să înfrunte colonia portugheză de la CFR Cluj, condusă tot de un compatriot, Jorge Costa. Goalkeeperul lui Grigoraş are un ascendent moral asupra ardelenilor, nu a pierdut niciodată în meciurile directe. „Am reuşit să câştigăm aproape de fiecare dată, atât acolo, cât şi aici. Eu nu am pierdut nici un meci cu CFR. Am jucat în patru şi am trei victorii şi un egal. Am demonstrat cu Dinamo că avem aceeaşi forţă, suntem o echipă unită, care ştie ce face, şi avem şanse mari să ne întoarcem cu puncte de la Cluj. Chiar dacă le-au plecat doi jucători, cred că au în continuare un lot foarte bun. Indiferent cine joacă sau cine pleacă, vine altul la fel de bun sau mai bun şi CFR rămâne o echipă redutabilă. Şi noi am demonstrat că suntem buni şi mergem să luăm puncte“, a declarat Pedro Mingote.

Ziua judecăţii pentru Voiculeţ

Mijlocaşul Claudiu Voiculeţ află astăzi câte etape va fi obligat să stea în afara terenului după ce a fost eliminat cu Dinamo. Cel mai probabil, Voiculeţ va fi suspendat două etape, asta cu toate că şeful CCA, Ion Crăciunescu, a admis că arbitrul Ovidiu Haţegan i-a acordat „roşu“ eronat. „Jucătorul efectuează un atac prin alunecare, după care, din lovirea mingii, ridică puţin piciorul deasupra terenului. Eu spun, sincer, că la asemenea fază nu se impune roşu. Haţegan a vrut să fie imparţial, dar a comis o eroare. Din păcate, nu se poate îndrepta greşeala. Deciziile arbitrului din teren sunt inatacabile. Nu avem nici o putere. Spune FIFA că pentru cartonaş roşu direct se acordă minimum două etape de suspendare“, a declarat Crăciunescu la DigiSport.
Voiculeţ speră totuşi ca membrii Comisiei de Disciplină să nu persiste în greşeală. „Nu mi se pare normal să stau două etape pentru nimic. Nu o să-mi dea ei primele sau bonusurile. Am rămas şocat când am văzut că mi-a dat roşu. Sper să se îndrepte greşeala“, a declarat Voiculeţ.
Există şi un precedent chiar în curtea pandurilor. Eliminat cu Steaua, în turul campionatului, deoarece a pătruns pe teren pentru a se interesa de soarta lui Băcilă, accidentat grav, antrenorul Petre Grigoraş a primit doar avertisment. „Pierd un jucător foarte important pentru ceva ce nu a făcut cu intenţie. Din păcate, roşu direct se condamnă cu două etape de suspendare. Pentru ce? Pentru un presupus fault. Cei care vor judeca situaţia sper să ţină cont de faze şi jucătorul să primească minim. S-a întâmplat în alte rânduri când nu s-au dat suspendări, chiar dacă s-a dat roşu. Asta s-a întâmplat la alţii, la Pandurii o să fie cam greu“, a comentat şi Grigoraş.

Amical la Severin

Pandurii Târgu Jiu va disputa astăzi, de la ora 17.00, la Drobeta Turnu Severin, un meci de verificare în compania divizionarei secunde Gaz Metan Severin. Petre Grigoraş este decis să testeze toţi jucătorii din lot. „O să jucăm pe Municipal. De-asta am şi acceptat amicalul. O să rulez tot lotul“, a spus Grigoraş. Pandurii nu poate conta pe Băcilă, Pleaşcă, Rusu, Al. Grigoraş şi Brata, toţi accidentaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS