15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii de la SCM-U au şanse teoretice de a deveni campioni

Voleibaliştii de la SCM-U au şanse teoretice de a deveni campioni

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova debutează astăzi în play-off-ul Diviziei A1, fază în care evoluează formaţiile care au încheiat sezonul regulat pe locurile 1-8.
Teoretic, toate echipele angrenate în prima fază din play-off pot obţine titlul de campioană naţională. În faza a doua, doar câştigătoarele disputelor din faza I pot lupta pentru medalia de campioană, în timp ce învinsele vor juca meciuri pentru a se stabili configuraţia finală a clasamentului între poziţiile 5-8.
SCM-U Craiova, calificată în premieră în play-off, de pe locul 8, va întâlni în faza I echipa de pe locul 1, Remat Zalău, nimeni alta decât campioana din ultimele două sezoane. Cele două combatante vor disputa trei partide, prima astăzi la Zalău, a doua la Craiova, sâmbătă, iar a treia, dacă va mai fi cazul, miercurea viitoare la Zalău. Oltenii au plecat ieri spre oraşul din judeţul Sălaj cu gândul să facă un meci bun. „Mergem să facem un  joc bun. Avem şanse mici, dar trebuie să profităm de fiecare greşeală şi slăbiciune a adversarului. Avem câteva probleme de lot. Pop are măseaua umflată din cauza unei infecţii, Ciortea are unele probleme la genunchi din cauza suprasolicitării din ultimele săptămâni, iar Ionuţ Ion a avut o răceală puternică, dar îşi revine uşor-uşor“, a spus ieri antrenorul Dan Pascu. Ultimul meci între SCM-U şi Remat Zalău a avut loc pe 18 februarie, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, iar echipa campioană s-a impus cu 3-1, dar nu fără emoţii.
Şi voleibalistele de la SCM-U joacă astăzi, pe teren propriu, de la ora 17.00, cu CSM Lugoj, în penultima etapă din returul Diviziei A1. Ambele echipe sunt calificate în play-off, ocupând locurile 7 – Craiova (33 de puncte), respectiv 8  – Lugoj (20 de puncte).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS