13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHarachiri sub Tâmpa

Harachiri sub Tâmpa

Gafele fundaşilor centrali Ousmane Viera şi Alexandre Cardoso au „curăţat-o“ pe Pandurii la Braşov, scor 1-2

E clar, Pandurii, cu un lot evident mai slab, nu mai este la nivelul din tur. Permutările continue pe posturi l-au trădat, de această dată, pe Petre Grigoraş. Reprofilat fundaş central, după ce în tur fusese folosit fundaş stânga, mijlocaş ofensiv şi chiar atacant, Cardoso a gafat decisiv pe finalul jocului de la Braşov. Brazilianul a făcut un henţ stupid în propriul careu, la doar trei minute după ce Nistor adusese egalarea, iar Ilijoski a transformat penaltiul pentru 2-1. Petre Grigoraş a contestat degeaba decizia lui Sebastian Colţescu. „Acum două zile, domnul Dan Lăzărescu ne-a citit noul regulament şi ne-a spus că, dacă nu există intenţie, nu e henţ. Nu ştiu dacă arbitrii ştiu asta, la Cardoso nu a existat nici o intenţie de a lovi mingea“, a reclamat Grigoraş. În prima parte, şi celălalt stoper, Viera, le-a făcut un cadou gazdelor. Ivorianul s-a eliminat foarte uşor într-un duel cu Ilijoski, iar macedoneanul a deschis scorul din centrul careului gorjean.
Pandurii abia au stat în picioare în prima repriză pentru că nu şi-au ales ghetele potrivite terenului, lucru recunoscut şi de căpitanul Mihai Pintilii. „Jumătate de teren era îngheţat și e foarte greu să joci în astfel de condiţii. Poate ne-am ales şi noi greşit ghetele, a fost greu. Am pierdut, acum ne gândim la meciul cu Dinamo“, a declarat Pintilii la Digi Sport.

„Trebuie să ridicăm capul“
 
Pierderile din iarnă, Chiricheş, Vranjes, Stromajer, Rusu, ultimul accidentat, sunt greu de trecut într-un timp scurt. Cele două noi achiziţii, Unguruşan şi Ibeh, au arătat la Braşov că pot fi soluţii de viitor. Unguruşan a fost destul de sigur pe partea sa, iar Ibeh poate fi o variantă utilă pe postul de mijlocaş ofensiv stânga atunci când se va pune la punct cu pregătirea fizică. Chiar dacă a pierdut piese grele, Pandurii nu şi-a pierdut încrederea şi puterea de luptă, revenind în joc la Braşov după o primă repriză modestă. Până la urmă, greşelile copilăreşti şi terenul au fost factorii decisivi. „Trebuie să ridicăm capul şi să mergem mai departe. Contează mult că am pierdut trei jucători importanţi, sunt greu de înlocuit. Suntem mai slabi decât în tur. Ştiam că braşovenii sunt bine pregătiţi. Diferenţa a făcut-o gazonul, care a fost extrem de greu pentru o echipă care şi-a propus să joace combinativ. Noi am făcut greșeli copilăreşti şi am pierdut jocul“, a explicat Petre Grigoraş.
Căpitanul Mihai Pintilii le cere colegilor să uite eşecul cu FC Braşov şi să se concentreze pe jocul din runda viitoare, cu Dinamo. „Important e ce o să facem de aici înainte. E prea mult să ne gândim la cupele europene, suntem departe. Oricum, noi nu suntem echipă de deplasare. Sperăm ca la Târgu Jiu să nu avem parte de un teren asemănător“, a spus Mihai Pintilii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS