11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, din nou în cărţi

Energia, din nou în cărţi

Divizia A
Energia Rovinari – CSU Atlassib Sibiu 96-81

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori 600.
Energia: Troupe (22 puncte), Kabengele (4), Darby (21), Steffel (10), Mocanu (15), Kljajevic (2), S. Nikolic (17), Guţoaia (6), Alionescu, Gliga, Bratoloveanu, Deconescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.
CSU Sibiu: Ban, Pascu (9 puncte), Scott (8), Riley (12), Funn (2), Austin (16), Lefter (5), Popa, Crăciun (9), Wisseh (20), Răducan. Antrenor: Cătălin Vulc.
Arbitrii: M. Şerban, A. Faur, L. Bukureşti.

Energia Rovinari a dispus de CSU Atlassib Sibiu, scor 96-81 (26-20, 25-24, 18-23, 27-14), într-un joc restant din etapa a 20-a a diviziei A, şi continuă să spere la calificarea în play-off

Sibienii au venit la Târgu Jiu fără antrenorul principal Cătălin Vulc, dar au beneficiat ad-hoc de trei „aliaţi“ importanţi, cei trei arbitri, Mircea Şerban, Alin Faur şi Laszlo Bukureşti. Primii doi au fost criticaţi de Slobodan Nikolic, înaintea jocului, pentru prestaţia din etapa trecută, cu CSM Bucureşti, iar acum au vrut să arate că soarta partidei e în mâinile lor. Deciziile din prima repriză au ţinut meciul echilibrat, iar publicul i-a contestat copios. Momentul cel mai penibil s-a consumat în sfertul doi, la scorul 35-26 pentru Energia, în timpul executării a două libere de către Wisseh, când Alin Faur a dictat fault tehnic pentru gazde, motivând că a fost înjurat de tehnicianul Nikolic, aflat pe partea opusă a terenului. Ardelenii au profitat de cadou şi până la urmă au egalat, scor 42-42, dar Energia nu a cedat şi a intrat la pauză cu avans de şapte puncte, 55-44. Şicanele arbitrilor s-au mai împuținat în partea a doua şi Energia s-a impus fără probleme. „Ce pot spune despre arbitraj?! Alin Faur mi-a dat un fault tehnic, spunând că l-aş fi înjurat. Erau 20 de metri între noi, o atmosferă incredibilă făcută de suporteri, şi era imposibil ca el să mă fi auzit zicând ceva. Mă pregătisem pentru un astfel de arbitraj şi am stat cam tot meciul pe bancă. Acel fault tehnic a fost, într-un fel, bun pentru noi, căci ne-a făcut să jucăm şi mai bine, să luptăm mai mult“, a comentat Nikolic.

Au jucat cu sufletul

Publicul a fost alături de echipă şi a dat putere jucătorilor să lupte şi împotriva erorilor de arbitraj. Nervii gorjenilor au fost puşi la grea încercare, lucrurile fiind la un pas să degenereze în bătaie în sfertul doi, dar jucătorii s-au calmat şi şi-au văzut de joc. Energia nu a cedat iniţiativa nici un moment şi a obţinut o victorie care menţine echipa în cărţi pentru play-off. „Era imposibil să pierdem meciul având parte de o asemenea atmosferă. Apărarea pe care am făcut-o în repriza a doua a fost mai bună decât cea practicată în primele două sferturi, căci şi eu, şi jucătorii am fost foarte nervoşi, dar la pauza mare am pregătit o tactică ce a dat rezultate. Partida a fost una importantă pentru noi şi mă bucur că jucătorii mei au dat sută la sută pe teren şi au jucat din inimă, au luptat pentru fiecare minge“, a declarat Slobodan Nikolic. Trupa gorjeană a acumulat 32 de puncte şi ocupă locul 9 în acest moment, la un punct în spatele echipelor CSU Ploieşti şi CSU Sibiu.
Jucătorii şi antrenorii echipei Energia, împreună cu Asociaţia „Tinere Speranţe Gorjene“, au făcut un gest umanitar înaintea jocului cu Sibiu, oferind suma de 500 de lei unei fetiţe din Leleşti a cărei familie are o situaţie materială precară. De asemenea, echipa a oferit mărţişoare doamnelor şi domnişoarelor prezente în tribune la jocul cu Sibiu.
CSU Sibiu a fost condusă de pe bancă de Mircea Vulc şi nu de antrenorul principal, Cătălin Vulc, ţinut acasă de probleme medicale. Directorul sportiv al sibienilor, Horaţiu Floca, nu contestă succesul gazdelor. „A fost o partidă controlată de echipa gazdă, care a obţinut o victorie meritată. Ne-am apropiat de câteva ori la două-trei puncte de adversari, dar nu am reuşit să preluăm niciodată conducerea. Ne-a lipsit Khartchenkov, care are nişte probleme medicale mari. Jocul făcut de Darby și Troupe a fost foarte bun şi aceşti lideri ai echipei au înclinat balanţa în favoarea lor“, a declarat Floca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS