14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAvem resurse, ne trebuie constanţă şi încredere

Avem resurse, ne trebuie constanţă şi încredere

Amical
România
– Uruguay 1-1
Stadion „Arena Naţională“, spectatori: 20.000.
Au marcat: B. Stancu ‘50 / Cavani ‘2.
România: Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, Goian, Latovlevici (‘60, V. Găman) – Pintilii (‘46, Bourceanu) – Torje, Neagu (‘46, C. Lazăr), D. Niculae (‘46, B. Stancu), Mutu (‘75, Tănase) – M. Niculae (‘46, Marica).
Selecţioner: Victor Piţurcă.
Uruguay: Muslera – Maxi Pereira (‘46, Fucile), Lugano, Godin, Caceres – Gargano (‘68, A. Gonzalez), A. Rios (‘77, Eguren), Ramirez – Cavani (‘60, Abreu), Suarez, Forlan. Selecţioner: Oscar Washington Tabarez.
Cartonaşe galbene: Goian ‘71, B. Stancu ‘83 / Fucile ‘73, Godin ‘78.
A arbitrat: Viktor Kassai (Ungaria).

Naţionala României a terminat la egalitate, scor 1-1, partida amicală cu Uruguayul, însă nu rezultatul este cel care ne face să fim mândri de Mutu şi compania, ci evoluţia bună pe care au avut-o în faţa acestui adversar de calibru. Cavani a deschis „balul“ în minutul 2, Bogdan Stancu a reaprins speranţa (‘50), iar pe parcurs am văzut multe plusuri la tricolori. Au fost şi câteva momente în care România ne-a adus aminte de ce nu ne-am calificat la ultimele turnee finale, dar per ansamblu a făcut o partidă bună, demonstrând că are resurse şi poate alinia o echipă competitivă în viitorul apropiat.
Selecţionerul României, Victor Piţurcă, a apreciat evoluţia elevilor săi, dar consideră că mai sunt destule lucruri de pus la punct. „Dacă un singur jucător nu face ce trebuie, plângem iar după calificări“, a spus Piţi la începutul analizei făcute la GSP TV. „În prima repriză puteam primi două, trei goluri, dar puteam să şi marcăm. Ne-am ridicat în multe momente la nivelul Uruguayului şi cred că a fost un test bun pentru noi. Toţi cei care au intrat pe teren au dat tot ce aveau mai bun. Am arătat ca o echipă cu spaţii mari între compartimente şi aşa ceva nu trebuie să existe împotriva unei formaţii cum e Uruguay. Cei care au intrat în partea secundă au jucat foarte bine“, a punctat Piţurcă.
La rândul său, selecţionerul Uruguayului, Oscar Washington Tabarez, a acuzat arbitrajul: „În fotbal este destul de greu de explicat un rezultat. De obicei, ocaziile explică un rezultat. Cele două echipe au dominat pe rând, în prima repriză Uruguayul, iar în a doua – România. Dar Uruguayul a avut un penalti clar. Este prima dată când văd aşa ceva, că nu se acordă un astfel de penalti. România a jucat bine, dinamic, a avut multe ocazii şi cred că publicul a văzut o partidă bună. Pentru mine, Torje a fost cel mai bun din echipa României“.

Jucătorii, entuziasmaţi

Fotbalistul Bogdan Stancu a declarat că îl bucură faptul că a marcat contra Uruguayului şi crede că în vară se va întoarce la Galatasaray de la actuala sa echipă de club, Orduspor, la care evoluează sub formă de împrumut. „A fost un meci destul de greu, în care noi am intrat mai greu în prima repriză. A fost un joc important, în care pregătim campania care urmează. Sunt bucuros pentru că am marcat şi sper să îmi fac treaba cât mai bine. Cu siguranţă în vară mă voi întoarce la Galata şi voi vedea atunci ce este mai bine pentru mine“, a spus „Motanul“, completat de autotul pasei decisive, Gabriel Torje: „Am făcut un meci bun. Eu zic că am avut mai multe ocazii decât ei şi puteam să şi câştigăm. E adevărat că puteam să şi pierdem. Eu joc puţin la echipa de club şi vreau ca atunci când vin aici să îmi arăt valoarea. Am nevoie de moral pentru că sunt jucător tânăr şi eu zic că un egal împotriva Uruguayului e un rezultat bun“.
Căpitanul României, Adrian Mutu (34 de goluri), a uitat de recordul lui Gică Hagi, cel mai bun marcator din istoria echipei naţionale (35 de reuşite), şi a spus că mult mai important a fost jocul în echipă şi rezultatul cu Uruguay: „Nu contează că nu am marcat! Am scos un rezultat bun, care ne dă speranţe pentru campania de calificare. Dacă am fi pierdut la scor, trebuia să ne dea de gândit! Aşa, am obţinut un rezultat bun, am jucat de la egal la egal cu una dintre cele mai bune echipe din lume. Sunt mulţumit pentru rezultat şi nu contează că eu nu am reuşit să marchez“, a spus atacantul după meci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS