6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDouă victorii şi trei înfrângeri pentru SCM-U

Două victorii şi trei înfrângeri pentru SCM-U

Formaţiile de baschet craiovene s-au impus în partidele disputate, în timp ce echipele de handbal feminin, volei feminin şi volei masculin au părăsit terenul învinse

Toate cele cinci echipe prim-divizionare de la SCM-U Craiova au avut programate în această etapă meciuri pe teren propriu, cu menţiunea că pentru fetele de la handbal „acasă“ nu înseamnă Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, ci sala din Filiaşi. Cele două echipe de baschet au obţinut victorii, iar formaţiile de handbal feminin, volei feminin şi volei masculin au suferit eşecuri.
Baschetbaliştii lui Andelko Mandic şi Marius Toma, aflaţi pe locul 11 în clasament, au trecut, vineri seară, de ultima clasată, Poli Iaşi, scor 79-65 (24-5, 22-19, 21-11, 12-30), într-un meci restant din etapa a 19-a din Divizia A. Au lipsit Tomic, aflat în perioada de recuperare după o fractură la deget, şi canadianul Ross, care înaintea meciului a fost diagnosticat cu enterocolită. Meciul fiind uşor, Mandic a trimis în teren toţi jucătorii trecuţi pe foaie: Belanovic (2 puncte), Orbeanu (2), Seals (2), Dawson (6), Gennie (15), Codin (13), Albu (14), Cioacătă (9), Petrişor (10) şi Gavrilă (6). „Am controlat meciul în totalitate. Am dat posibilitatea și tinerilor din lot să joace toți mai bine de o repriză şi sunt mulţumit de evoluţia lor“, a concluzionat antrenorul sârb al craiovenilor. Baschetbalistele craiovene au obţinut sâmbătă o victorie de moral împotriva unei rivale tradiţionale, Teleorman Alexandria, scor 75-67 (17-16, 21-15, 18-20, 19-16), în etapa a 23-a din Divizia A. Antrenorii Liviu şi Daniela Manea au început partida cu următoarea formulă de echipă: Borş, Greer (10 puncte), Bartee (13p), Simionca (22p), Hoskins (24p). A mai intrat Adelina Ştefan (6p). „A fost un meci disputat, pe care l-am câștigat datorită jocului foarte bun pe faza defensivă. O evoluție foarte bună a tuturor fetelor, care au tratat cu seriozitate partida“, a spus Liviu Manea. Oltencele rămân tot pe locul 7, la egalitate de puncte cu Alexandria, care ocupă locul şase.

Voleibaliştii au dat emoţii campioanei

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova s-a mobilizat încă o dată în faţa unei adversare puternice, dar a câştigat doar un set. Oltenii au primit vizita campioanei din ultimii doi ani şi liderul la zi al Diviziei A1, Remat Zalău, sălăjenii impunându-se cu 3-1 (25-23, 25-15, 23-25, 27-25), dar nu fără emoţii. Cele două formaţii au oferit un meci frumos, spectaculos, iar gazdele au fost foarte aproape de a duce jocul în setul decisiv. Ca şi la alte partide cu echipe de top, craiovenii au pierdut setul patru în urma unei mingi controversate şi trebuie să lupte în continuare să rămână pe locul opt, ultimul care duce în play-off. „Am oferit publicului un meci spectaculos, cu de toate. Am jucat de la egal la egal cu una dintre cele mai puternice echipe din campionat. Cu puţină şansă, altul era scorul. Dacă am fi câştigat o minge sau două la finalul primului sau celui
de-al patrulea set, altul ar fi fost scorul“, a declarat Dan Pascu, antrenorul principal al formaţiei SCM-U. El a trimis în teren jucătorii: Ciortea, Bala, Vânătoru, Pop, I. Ion, Rus, Gavrilovic – libero. Au mai jucat: Briscan, Teleleu, Todor, Ghionea. Voleibalistele din Bănie au fost depăşite cu 3-0 (25-15, 25-22, 25-16) de liderul Diviziei A1, Ştiinţa Bacău, în etapa a 18-a. Antrenorul principal al oltencelor, Marian Constantin, încearcă să schimbe jocul echipei până la startul play-off-ului, fază în care SCM-U e deja calificată, de pe locul 7: „Aceasta este valoarea noastră acum. Alternăm perioadele foarte bune de joc cu cele foarte slabe. Cum în clasament nici nu mai putem urca, dar nici coborî, avem la dispoziție două săptămâni să ne pregătim asiduu pentru a arăta, ca echipă, cu totul altceva în teren şi pentru a fi competitivi pe toată durata unei partide“. Pentru Craiova au evoluat: Rogojinaru, Stojadinovic, Vasinca, Zanfir, Maletic, Puice, Guimond-libero. Au mai intrat: Udubaşa şi Postea.

Handbalistele şi-au agravat situaţia

Eşecul care contează cel mai mult pentru SCM-U este cel suferit de handbaliste, care au fost învinse de HCM Baia Mare, scor 24-21 (16 – 13), în etapa a treia din returul Ligii Naţionale. Cu doar patru puncte în 16 partide, craiovencele rămân pe ultimul loc şi sunt tot mai aproape de Divizia A.
„Îmi asum responsabilitatea pentru acest rezultat. Din păcate, consider că nu am fost capabili să trecem psihic peste miza partidei“, a spus antrenorul Bogdan Burcea la finalul meciului de la Filiaşi. El a mizat pe jucătoarele: Barbu, Vlăsceanu – portari, C. Ilie (1gol), Briscan (1), Gogoriţă (4), Han (9), Lazarin (2), Crăciun (1), Apipie (1), Florica (1), Ianaşi (1), Mitran (2), A. Pătuleanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS