24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŢinte interne ratate

Ţinte interne ratate

Pandurii Târgu Jiu i-a curtat în această iarnă pe Anton (Gloria Bistriţa), Henry (Delta Tulcea) şi Lazăr (Sportul), dar nu s-a ales cu nimic. Petre Grigoraş s-a orientat către doi jucători estonieni.

Petre Grigoraş are mari probleme să-şi întărească lotul. Jucătorii din ţară pe care tehnicianul pandurilor i-ar fi dorit nu au ajuns la Târgu Jiu, din diferite motive. Paul Anton (Gloria Bistriţa, Liga a II-a) a fost disputat de Pandurii şi CFR Cluj, însă oltenii s-au retras din cauza preţului prohibitiv. Grig s-a implicat personal în transferul nigerianului Chinonso Ihelewere Henry (Delta Tulcea, Liga a II-a), dar nu a reuşit să-i convingă pe conducătorii grupării tulcene să se despartă de jucător. Totuşi, mai sunt ceva speranţe că acest transfer s-ar finaliza. Şi Valentin Lazăr (Sportul, Liga I) a fost vizat, pandurii oferind la schimb un jucător plus bani, dar nici această tranzacţie nu s-a perfectat. „În ceea ce priveşte pistele din România, deocamdată în nici una dintre cele două nu s-a ajuns la vreo înţelegere. Prima era Henry, de la Delta Tulcea, un jucător care chiar îşi doreşte mult să vină la noi, dar conducerea nu este încă de acord. Însă, în zilele următoare, acesta va veni aici, în Antalya, cu echipa sa de club şi cred că avem încă o dată posibilitatea să tratăm mai bine, mai ales dacă vom vorbi cu cei din conducere. Sper să-i pot convinge până la urmă pentru că îl cunosc foarte bine pe jucător, poate fi o soluţie de perspectivă la Pandurii pentru postul de atacant. Cea de-a doua variantă, cea din Liga 1, a căzut sigur. Ca să fiu sincer, chiar eu am renunţat“, a declarat antrenorul Petre Grigoraş.

Vin doi estonieni

Bogdan Unguruşan („U“ Cluj) rămâne singura certitudine pentru Pandurii, semnând pe un an şi jumătate, dar el nu rezolvă problemele din atac ale gorjenilor, ci doar cele defensive. Lituanianul Deivydas Matulevicius este interesant, însă mai are mult de muncit pentru a se pune la punct cu pregătirea, iar cei din staff-ul echipei din Târgu Jiu nu ştiu încă dacă golgheterul din Lituania este dispus să muncească. Într-un ultim efort de a întări atacul, Petre Grigoraş a acceptat la probe în acest al doilea stagiu doi estonieni, ambii cu CV-uri interesante. „Aşteptăm să vină în această săptămână un estonian, Ats Purje, despre care am referinţe foarte bune, să-l vedem însă şi la joc cum se descurcă. El este aşteptat pe 3 februarie şi va sta până pe 10, deci va fi testat în trei dintre jocurile noastre amicale. Evident că, în funcţie de cum se va prezenta, vom decide dacă va continua cu noi sau nu. În zilele următoare aşteptăm alt atacant din Estonia, care am înţeles că a fost golgheter în campionatul lor. Îl vom vedea şi pe acesta şi cred că în rest sunt şanse minime să mai primesc alţi jucători în probe. Aş vrea să mă concentrez doar la pregătirea echipei şi formarea unui unsprezece de bază. Nu cred că aş mai avea răbdare să mai studiez tot felul de anonimi, mă repet, nu vreau să am un lot doar la număr. Mai bine cu tinerii de la Pandurii, cu Unguru şi cu Dumitru, decât cu alţii“, a mai spus Grigoraş.
Altfel, Stojan Vranjes a fost împrumutat de Pandurii până la vară la CFR Cluj.

Încep amicalele

Delegaţia gorjeană a ajuns cu bine în Antalya şi s-a cazat la hotelul „Zeynep Resort“ din Belek. Pandurii au parte de terenuri foarte bune în acest al doilea stagiu, unul în care Grigoraş va urmări „cristalizarea“ unei echipe de bază. Primul joc de verificare este programat duminică, de la ora 15.00, în compania echipei FK Zeta, locul 4 în Muntenegru.
Cosmin Băcilă a păşit din nou pe gazon, la patru luni de la teribila accidentare, şi a făcut doar alergări uşoare. După 40 de minute s-a retras la vestiar, nu înainte de a „mângâia“ mingea pentru prima dată de la accidentul din partida cu Steaua, din septembrie 2011, când Florin Gardoş i-a provocat fractură de tibie şi peroneu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS