17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlina Istudora Voiculescu, pe podium în Serbia

Alina Istudora Voiculescu, pe podium în Serbia

Atleta de la CSM Craiova a ocupat locul trei la un concurs de cros pe zăpadă, desfăşurat în capitala Serbiei, Belgrad, la o temperatură de -10 grade Celsius

Atleta craioveană Alina Istudora Voiculescu îşi doreşte să ajungă la Jocurile Olimpice de la Londra, din vară, şi de aceea se pregăteşte intens. Sportiva de la CSM Craiova, antrenată de Cristieana Cojocaru, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Los Angeles (1984), a participat, recent, la un tradiţional cros, „Belikros“ (acreditat IAAF), desfăşurat în capitala Serbiei, Belgrad, şi s-a clasat pe locul trei la senioare.
Semifondista, care va împlini 27 de ani luna viitoare, a alergat pe distanţa de 3 kilometri şi a încheiat cursa în 11 minute şi 40 de secunde, dar trebuie menţionat că s-a concurat în condiţii de iarnă, la o temperatură de -10 grade şi cu zăpadă pe traseu. „Am avut probleme din cauza frigului, la un moment dat mi se blocaseră muşchii de la picioare. În plus, deoarece pe traseu era zăpada până la gleznă, a trebuit să-mi pun în picioare încălţările cu cuie, iar eu, care am făcut alergări pe şosea în ultima vreme, în adidaşi, mă dezobişnuisem. Cursa era pe un platou, fără copaci, era vânt şi viscolea zăpada. Nu a fost prea uşor“, îşi aminteşte Alina.
Cursa a fost câştigată, pentru al treilea an consecutiv, de o reprezentantă a gazdelor, Amela Terzic.
Următorul concurs la care va lua startul sportiva de la CSM Craiova este un semimaraton, programat luna aceasta la Istanbul (Turcia). Alina Istudora Voiculescu vrea să realizeze baremul pentru Londra în proba de maraton, probă în care România ar mai putea fi reprezentată de alte două oltence, Lidia Şimon şi Constantina Diţă.

Atleţii craioveni îndură gerul

Vremea rea, cu ger de crapă pietrele, îi afectează şi pe atleţii de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova, care se pregătesc pe plan local. Ei îşi desfăşoară antrenamentele pe pista de la stadionul „Ion Oblemenco“ sau în sala din vecinătatea stadionului. „Suntem în linie dreaptă cu pregătirea pentru sezonul de sală şi de aceea este nevoie ca atleţii să se antreneze normal, chiar dacă afară temperatura este foarte scăzută. Dacă se antrenează în sală sunt mulţi şi nu au loc şi poate fi considerat un antrenament compromis, deoarece nu pot exersa starturi şi alte lucruri specifice“, a explicat unul dintre antrenori. În acest weekend va avea loc etapa a doua a Grand Prix-ului din Bucureşti, iar peste două săptămâni se vor desfăşura primele finale ale sezonului intern indoor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS